Свободно време

Меркурий влезе в Риби – мечтите стават ярки

Време е за вдъхновения

10.03.2022г. / 14 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 9 март, планетата на комуникацията Меркурий влезе в знака на Риби. Когато Меркурий навлезе в този знак, нашите мечти стават по-ярки, мислим по-свободно, но и инстинктите ни са особено силни. Меркурий управлява не само стила на нашето общуване, но той е планета на мисълта.

За Риби пък е известно, че е знак на фантазиите, мечтите, чувствителността. С този транзит сега ще имаме възможността да намерим решения на онези въпроси, които никога не сме обмисляли преди. Меркурий в Риби осветява най-отдалечените точки на нашия ум, за да ни даде творчески вдъхновения и свежи идеи.

Нептун и Слънцето се изравняват на 12 март – възможни са заблуди

Когато Меркурий е в Риби нашите мисли никога не са толкова широко отворени, колкото по време на този транзит. Рибите успяват да процъфтяват в най-огромните пространства, които можете да си представите. Помислете за невероятните дълбини на океана, морето или за безкрайните космически пространства. Това са техните царства.

Предсказания за 2022 година: какво ни очаква според астролози

За всички нас, този транзит ще помогне да видим неща, които не можехме да видим преди, и да разберем неща, които не можехме да разберем досега. Способността ни да общуваме става размита и за някои неща ще ни бъде трудно да намерим думи, с които да ги изразим. Интуицията обаче ще ни помага, защото Рибите са най-интуитивният знак в зодиака и ни напомня да обърнем голямо внимание на „чувствата“, които имаме в умовете си.

Любовен хороскоп за март

Но както при всеки планетарен транзит, така и при този трябва да бъдем внимателни. Комуникацията може да не бъде особено хармонична. Да забравим да бъдем критични когато трябва, да закъсняваме за срещи или пък да кажем неща, които няма да имат полза и смисъл за нас. Всичко това ще се случва, защото ще говорим със сърцето и душата си, а няма да сме водени толкова от мисълта и логиката. Сериозните разговори може да са по-трудни за провеждане.

Все пак като цяло Меркурий в Риби може да ни донесе невероятни нови възможности. Няма ограничения по време на този транзит, затова е важно да сме отворени за всички възможности, да ги обмислим добре и да изберем онези, които най-силно ни вълнуват и вдъхновяват.

Транзитът ще продължи до 27 март и можем да използваме това време, за да надградим своите умения. Емоциите ще са интензивни, ще сме по-чувствителни, но и по-творящи. Добре е повече да мислим и да наблюдаваме, а не толкова да бързаме да говорим.

Снимка: iStock

Коментирай