Свободно време

10 мантри, когато се стремим към положителна промяна

Личната трансформация е въпрос на избор

07.04.2022г. / 09 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нищо в живота ни не е постоянно. Всичко се променя. Личната трансформация обаче е въпрос на избор. Всеки ден ни се налага да избираме толкова много неща – дрехите, които да облечем, храната, напитките, кой филм да гледаме и т. н. Някои избори ни водят надолу, докато други могат да ни помогнат да подобрим, дори да преобразим живота си в нещо много хубаво. Но трансформациите изискват постоянство, смелост, невинаги е лесно да ги следваме.

Днес споделяме с вас 10 позитивни мисли, които да поддържат мотивацията ви, докато постигате щастие и положителна промяна.

1. Давам всичко от себе си и знам, че не е нужно да съм перфектна. Никой не е перфектен, но по пътя към промяната може да подобрим много неща в живота си, в себе си.

2. Уча се да опознавам себе си отблизо, за да мога да взема по-добър житейски избор. Ключът към трансформацията е да опознаем себе си възможно най-добре.

3. Фокусиран/а съм върху моето пътуване към себетрансформацията. Тази мантра може да ви помогне да се справите с изкушенията, когато от вас се налага да проявите повече воля и мотивация.

20 начина да успокоите стреса и отново да се чувствате добре

4. Всеки ден израствам и се уча от недостатъците си. Самотрансформацията ни започва, когато решим, че сме уморени да живеем по определен начин. Всичко започва с желанието да станем по-добра версия на себе си.

5. Приемам, че се намирам в труден момент, но знам, че всичко е временно. Когато нашите трудности се превърнат в лична трансформация и мъдрост, ние откриваме възможности в света край нас.

Изберете си книга на мъдростта и вижте как да постигнете щастие

6. Вземам решения, които водят до нов начин на живот. Когато знаем какво искаме в живота, по-лесно се насочваме към него, но напускайки своята зона на комфорт, която понякога може да се окаже и на застой.

7. Преминавам със смелост през страха от промяната. Личната трансформация може да бъде трудна и дори плашеща. Страхът е винаги там, за да ни попречи да си тръгнем от нежелани взаимоотношения, да игнорираме токсичните хора, да не успеем в новата работа и т. н.

Знаци, че в обкръжението ви има отрицателни личности

8. Трудностите всъщност ми помагат да преобразя себе си в по-добра версия. Не забравяйте обаче, че всеки труден момент, през който преминавате, ви дава шанс да се подобрите. Няма по-добро време за ново начало, ново във вас.

Свързани статии

9. Приемам процеса на трансформация. Личната трансформация е безкраен процес на непрекъснато себеоткриване. Има върхове и спадове, научаваме много по пътя си.

10. Аз съм честна със себе си и мисля реалистично. Когато се стремим към положителна промяна е много важно да бъдем честни към себе си. Кои области на живота ни се нуждаят от промяна. Да си зададем някои въпроси, които сме избягвали до този момент, и да си отговорим.

Да имаме реалистични очаквания към себе си, а не да насилваме процеса и събитията, защото ако например искаме да свалим излишно тегло и да подобрим фигурата си, това не става за няколко седмици, а по-често отнема месеци.

Снимка: iStock

Коментирай