Свободно време

Заболяванията на опорно-двигателната система – на фокус в „Линия „Здраве“

Специален гост в предаването по темата е проф. д-р Румен Стоилов

07.04.2022г. / 15 34ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Линия Здраве", Bulgaria ON AIR.

Снимка: "Линия Здраве", Bulgaria ON AIR.

Какво трябва да знаем за профилактиката и лечението на заболявания на опорно-двигателната система? Това ще разкрие проф. д-р Румен Стоилов, председател на Българското дружество по ревматология, който тази неделя, 10 април, от 09:30 часа, ще бъде гост в различното здравно предаване „Линия здраве“ по Bulgaria ON AIR.

Пред водещата Яна Данаилова специалистът ще разясни кои са рисковите фактори, които водят до възникване на заболяване на опорно-двигателната система и кои са най-често засегнатите рискови групи.

В студиото на предаването проф. д-р Румен Стоилов ще разкаже повече за връзката между възпалителните заболявания на опорно-двигателната система, вирусните инфекции и автоимунните заболявания, какви са най-разпространените заболявания на костната система сред децата, какво представлява остеопорозата и как да се предпазим от развитие на това заболяване.

И още кога болката ни подсказва наличието на сериозен проблем и кога трябва да се обърнем към специалист – не пропускайте да научите в предаването „Линия „Здраве“, на 10 април, от 09:30 ч., по Bulgaria ON AIR.

Коментирай