Свободно време

Таро карта за 16 май

Колесницата ни насочва към фокус върху цел и постигане на това, което искаме

16.05.2022г. / 08 21ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Колесницата.

Колесницата ни насочва към фокус върху цел и постигане на това, което искаме. Но ако се заровим в по-дълбоката символика, виждаме, че става дума за двойствеността и обединението на противоположностите: картата предизвиква движение и въпреки това колесницата е неподвижна; колесницата носи емблеми на слънцето, но картата се управлява от Рак и Луната; и тогава имаме черно-белите сфинксове. Ключът към тази карта е хармонизирането на тези противоположни сили, което ги прави неудържими. Нуждаем се от мотивация и решителност да използваме различни енергии така, че те да работят за нас, а не срещу нас. На много практическо ниво това би могло да означава, че е възможно да сме се захванали с повече неща, за които ни е необходима енергия и силна концентрация, за да се справим.

Съвет за деня – Светът.

Светът е последната карта на големите Аркани, обозначаваща успех, постижение, чувство, центрирано в нашите взаимоотношения и в нас самите, хармония. Днес ви съветвам да се поставите в центъра на вашия свят, да разпознаете невероятното пътуване, на което сте били – моментите на радост, предизвикателствата, пред които сте били изправени, възходите и спадовете, и да помислите къде се намирате. Като съвет към Колесницата: Каквито и цели да преследвате, колкото и задачи да имате, не се задоволявайте с нищо по-малко от любовта, радостта, вътрешния мир и щастието, заради които сте дошли на този свят. Нека това бъдат вашите вътрешни мотиви за днес.

В работата: Картите говорят за един страстен и динамичен ден, който носи успех чрез самодисциплина, контрол и решителност. Говори за стремеж към цел и справяне с предизвикателствата по пътя. Колесницата е бързо препускане, което може да ви накара да бъдете изтощени и развълнувани, но в края на този път се крият победа и успех. Тази карта може също да насочва и към пътуване особено в комбинация със Света.

За влюбените и семейните: Днес имаме фамозна комбинация за влюбените. Енергията на тези две карти може да ни предизвика да се конкурираме, изясняваме и търсим равновесие в отношенията. И ако това стане, ще бъде чудесно, защото като резултат връзката ще приключи периода на пътуване в коловоза и ще отиде на един съвсем нов и много по-задълбочен период. Съюзът ви ще разцъфти.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай