Свободно време

Дали вие сте щастливци според учените?

Вижте няколко признака на щастливите хора

26.05.2022г. / 15 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки измерва щастието по различен начин. За някои то се крие в материалните придобивки, успешната кариера, за други в слънчевия ден, закупената нова книга. Западни учени, провели проучвания, стигат до редица изводи, които ги водят в посока на това, че някои малки неща, биха могли да се окажат ключови за това доколко сме щастливи.

Дали вие сте щастливци според учените, вижте в следващите редове.

Винаги закъснявате

Според западни учени, хората, които винаги закъсняват, се оказват по-щастливи и дори живеят по-дълго. Вечно закъсняващите са и по-оптимистични по отношение на управлението на времето си. Нагласата им е, че мислят, че могат да направят много неща за кратък период от време, но всъщност закъсняват. Също са по-спокойни и не се паникьосват, когато ситуацията стане напрегната. 

7 знака, че сте зряла личност

Събуждате се рано

Най-щастливите се оказват хората, които са ранобудни, сочат изследвания. Изследователите сравняват ранобудниците и „нощните птици“, а резултатите им показват, че късно лягащите, които се събуждат и по-късно през деня, са по-малко доволни от живота си и имат повече психични заболявания. Тези, които се събуждат рано, обикновено имат генетичен компонент, който потиска депресията и хроничните заболявания, смятат учените.

Ако се намирате в труден момент, изберете мандала и вижте от какво се нуждаете

Имате сестра

Ако имате сестра, то вероятно сте една идея по-щастливи от другите хора. Сестрите насърчават по-отворената комуникация, което води до по-добро емоционално изразяване. Учените смятат, че причината вероятно е, че момичетата по-лесно говорят за емоциите си, отколкото момчетата. 

5 случая, в които не трябва да взимате решения

Работите като цветар или градинар

Знаем, че прекарване на времето в това да се погрижим за любимите си домашни растения, помага за намаляване на напрежението или стреса. Според изследвания, цветарите и градинарите са най-щастливите от всички професии.

Свързани статии

Дори престижните и добре платени работни места не осигуряват същото количество щастие, смятат специалистите. Проучванията са показали, че най-малко щастливи са служителите в областта на човешките ресурси, работещите в банка и IT сектора. 

Консумирате много плодове и зеленчуци

Според проучване, хората, които са увеличили консумацията на плодове и зеленчуци от 3-4 порции до 8 порции на ден, са по-щастливи от преди. Едно е сигурно, тези полезни храни ни правят по-здрави по много начини. 

По материали от brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
hihihi....vse hubavi ne6ta sa . sestra niamam , no toku 6to izpih 4a6a iagodovo sorbe .....da, doma6ni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар