Свободно време

Марс влезе в знака на Овен - нашата увереност се повишава

Марс е планетата на действието

26.05.2022г. / 12 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 25 май след като прекара известно време в знака на Риби, Марс премина в Овен. Това слага край на меланхоличното настроение, което Рибите задаваха. Марс е управляващ планета на Овена и ще задържи в този знак до 5 юли, след което ще премине в Телец.

Според ведическата астрология Марс се свързва със земя, енергия, армия, мощ и много други. Той е лидер на всички зодиакални планети. Смята се, че може да доведе до някои забавяния, проблеми в брака. Но този транзит има, разбира се и положителен аспект. Той ще ни вдъхне повече мотивация да градим, ще бъдем по-смели, енергични, независими. 

Какво отличава жените Овни от останалите?

Марс се чувства удобно в Овен и неговата сила тук нараства. Енергията ни може да стане спонтанна, насочена към бъдещето и дори смела под това влияние на червената планета. Нашият състезателен дух се събужда, а целта ни е да победим. Сега сме по-активни, целеустремени и уверени.

Любовен хороскоп за юни

Действаме директно, намирайки бързо начин да излезем от сложна ситуация или да постигнем определена цел. Негативното обаче е, че с Марс в Овен ставаме и по-нетърпеливи, арогантни, импулсивни, егоцентрични.

Преследваме целите си праволинейно, уверено. Иска ни се да бъдем първи, да действаме самостоятелно, защото нашите независимост, предприемчивост и инициативност са добре развити.

Транзитът на Марс е подходящ период за начинания, които изискват смелост, сила, енергия, страст. Без да гледаме назад и да изпадаме в детайлни мисли. Уверено следваме желанията си. 

Но не бива да се самозабравяме, защото това може да ни изиграе лоша шега, ако сме прекалено уверени, гневни и надменни.

Таро карти за юни за всяка зодия

Родените под знака на зодия Овен, които имат желание да направят нещо ново, имат все по-големи шансове да спечелят от това, да натрупат ценен опит, да постигнат успехи в работата. 

Овенът може да бъде доста конкурентен. Ние ще преследваме целите си по директен начин, което е обратното на Марс в Риби, който често подхожда към нещата отстрани и интуитивно. Овенът обикновено е оптимистичен.

Тъй като Марс влиза в Овен само веднъж на две години, ще трябва да се възползвате от тази хармонична енергия. Марс управлява секса, амбицията, удовлетворяването на нуждите. Ето защо може да пробваме нещо ново в спалнята, да започнем обучение, да започнем да спортуваме, да надградим себе си. 

Снимка: istock

Коментирай