Свободно време

„Умно село“ на 20 години – тази неделя по Bulgaria ON AIR

Не пропускайте специалния епизод на емблематичната документална поредица на 29 май от 19:30 часа

26.05.2022г. / 16 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: Умно село, Bulgaria ON AIR.

Снимка: Умно село, Bulgaria ON AIR.

Bulgaria ON AIR даде нов живот на знаменитата поредица от документални филмови портрети на български артисти и интелектуалци „Умно село“, която е национален ефир в продължение на над 20 години. Тази неделя, 29 май, от 19:30 часа, националната политематична телевизия ще излъчи специален епизод от поредицата, реализиран в чест на 20-тия й рожден ден под надслов „(Не)възможни портрети“.
 
В епизода - компилация от ярки, изпълнени с емоция и чувство за хумор подбрани моменти от колекцията портрети, се появяват и самите автори, избрали обикновено да са в сянка - Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов - със свои „роли“ в голямото „представление“, чиито герои са доброволни съучастници в приключението „Умно село“.
 
„Историите от „Умно село” – това всъщност са историите на едни хора, които живеели на едно място и видели голям зор с разни неща, които им се случвали…“, представят те шеговито поредицата, перефразирайки режисьора, създал най-емблематичната анимационна поредица „Тримата глупаци“ Доньо Донев.
 
Въздействащият документален разказ за красотата на таланта, историите, чувствата и преживяното в изкуството и в живота на знаменити личности от българската култура гледайте в „Умно село“ по Bulgaria ON AIR – 29 май, от 19:30 часа.

Коментирай