Свободно време

Клиентите на ЦКБ могат да дигитализират VISA карти за безконтактни плащания

Чрез иновацията ЦКБ утвърждава позицията си на банка, подкрепяща дигитализацията в посока към по-зелена икономика

26.05.2022г. / 16 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: ЦКБ

Снимка: ЦКБ

Централна Кооперативна Банка АД (ЦКБ) вече предлага на своите клиенти опцията да дигитализират своите дебитни и кредитни карти VISA, издадени от банката, в приложението Google Pay. Благодарение на това клиентите, които ползват смартфони Android (опериращи с Lollipop версия 5.0 или по-висока), имат възможност да извършват безконтактни плащания в магазини и онлайн търговци, които приемат Google Pay.

Google Pay е апликация – една от най-популярните платежни системи в целия свят, която осъществява процеса по добавяне на карта към приложението (Google Pay) много бързо и лесно. Клиентите просто трябва да свалят приложението CCB Mobile, да отидат на меню „Карти“ и да добавят картата си в Google Pay. Информацията относно плащанията никога не се споделя или съхранява при търговците или на сървърите на Google. Процесът на извършване плащането е прост – трябва да отключите функцията NFC (Near Field Communication) на вашия телефон и да го доближите до четеца на POS терминалното устройство. Услугата е възможна навсякъде, където символът за безконтактно плащане е изрично показан.

С промяната, която пандемията доведе в света, ЦКБ постоянно работи за развитие и нарастване на дела на безконтактно извършените операции и привличане на нови и нови клиенти, предпочитащи да оперират посредством техните мобилни устройства (смартфони и смарт часовници). С добавянето на Google Pay за дигитализиране на картите на ЦКБ с логото на VISA към цялата палитра на опции за плащане, банката дава допълнително стимул към динамично променящите се нужди на клиентите и устойчив растеж на услугите, които предлага. С тази иновация ЦКБ декларира и утвърждава позицията си на банка, която работи  в посока дигитализация на българския картов пазар и е един от главните фактори за една по-зелена икономика.

Коментирай