Свободно време

Кой да бъде българският национален празник– на фокус в „Операция История“

Не пропускайте новото издание на предаването от 16:30 часа

03.06.2022г. / 11 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Кой да бъде българският национален празник – 3 март или 24 май, кои са най-големите парламентарни циркове и каква е скритата история на Великата Волжка България, която карала степта да трепери? Отговорите на тези и още впечатляващи исторически въпроси ще научите в новото издание на предаването „Операция История“, което Bulgaria ON AIR ще излъчи на 5 юни, от 16:30 часа.

В първата част на предаването зрителите на националната политематична телевизия ще се срещнат с професор Лизбет Любенова от БАН, която ще коментира кога българите следва да отбелязват своя национален празник – на 3 март или на 24 май. Тя ще сподели възгледите си за българо-македонското разделение и ще отговори на въпросите кой разделя българите и Балканите, за да ги владее и накъде отива този разглобен свят около нас.

Събеседник и гост на водещия Росен Петров във втората част на „Операция История“ ще бъде журналистът и автор на книгата „Големите парламентарни циркове“ Росен Тахов. Той ще коментира темата за сблъсъка и дружбата в историята между народ и Народно събрание, между електорат и парламент, между избиратели и избраници. Росен Тахов ще сподели мнението си за големите парламентарни скандали, които са се разиграли в историята.

В рубриката „Тяхната история“ на предаването, на 5 юни водещият ще посрещне в студиото на „Операция История“ доц. Веселина Вачкова – жената, чиито думи могат да взривят съзнанието на всеки мислещ човек. Двамата ще говорят за забранената и забравена история на волжките българи, както и какво са дали на Киевска Рус и Руската империя великите българи, които са властвали над Волга.

Защо Вселенската патриаршия призна независимостта на македонската църква под едно много любопитно име, част от българската история? Тези и още интересни въпроси и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ – тази неделя, 5 юни, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай