Свободно време

Идва ли гладна зима – на фокус в „Операция История“ на 12 юни

Не пропускайте новото издание на предаването по Bulgaria ON AIR от 16:30 часа

09.06.2022г. / 14 57ч.
Мария Дуковска
Идва ли гладна зима – на фокус в „Операция История“ на 12 юни

Как страна като България, която някога е хранила 32 млн. души, днес не може да изхрани собствения си народ и кои са тайните на древните българи и имат ли нещо общо с Троянската война и легендарния Ахил? Отговорите на тези и още любопитни исторически въпроси ще търси водещият Росен Петров в новото издание на предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR тази неделя. На 12 юни, от 16:30 часа, зрителите ще научат още каква е неизвестната и истинска история на човека, възродил българския дух – св. Паисий Хилендарски.

В студиото на „Операция История“ ще гостува Йордан Малджански, специалист по земеделска история. Той ще разкаже повече за бащата на могъщото българско земеделие академик Цено Хинковски и ще оцелее ли българското село, за да ни спаси за пореден път в нашата история, или ще чакаме с надежда някой кораб или тир да ни докара нещо за ядене.

Събеседник и гост във втората част на историческото предаване ще бъде момчето, което преобръща официалната българска и световна история – Иван Тренев. В студиото на „Операция История“ той ще разкрие някой неизвестни факти за тайните на древната ни история, имат ли нещо общо българите с Троянската война и защо в един стар византийски ръкопис се казва, че легендарният Ахил е бил водач на мирмидонците, които после били наричани българи.

В специалната рубрика на предаването „Тяхната история“, водещият Росен Петров ще запознае зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR с историята на човека, който се е родил преди триста години и благодарение на когото днес можем да се наречем българи. Това е св. Паисий Хилендарски, а за неговите изумителни познания и живот ще говори големият български историк проф. Христо Матанов.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ – тази неделя, 12 юни, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай