Свободно време

Какво ни очаква през сезона на Рака?

Предстои лятното слънцестоене

17.06.2022г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки път, когато вдигнем поглед към нощното небе и съзвездието Рак или навлизаме в сезона на Рака, това ни напомня, че ние също притежаваме силата на този знак. Както знаем, ракът не е най-голямото или най-опасното същество в морето и океана. Едва ли бихме свързали думата защитник с образа му.

Ако към настоящия момент се чувстваме малки, недостойни или неспособни да се справим с нещо, което се разгръща в живота ни, сезонът на Рака е нашето време да се отърсим от страховете, несигурността си и да се свържем със силата на сърцето си.

Тибетски хороскоп разкрива какви сме били в минал живот и характера ни

Ракът получава силата си, смелостта си, не от физическото си тяло, не от знанията си, а от сърцето си. Докато сърцето ни се разширява, докато се свързваме с любовта, която сме, и любовта, която ни заобикаля, ние също сме в състояние да намерим своята смелост, състрадание и сила. В състояние сме да отстояваме себе си, любимите си хора и живота, който желаем.

Началото на сезона на Рака винаги е благоприятно време, тъй като в астрологията то е в съответствие със слънцестоенето. Слънцестоенето през 2022 година ще настъпи на 21 юни. Денят е много дълъг, а нощта къса. Енергията на лятното слънцестоене е много силна, положителна, ето защо е хубаво да мечтаем, да измисляме идеи, да се фокусираме върху това да надградим себе си.

Коя е вашата таро карта според зодията

Свързвайки се с енергията, която ни носи сезонът на Рака, можем да получим положителните вибрации, които ни предлага слънцестоенето.

Но сезонът на Рака ще бъде доста натоварен по отношение на планетарни събития. Очаква ни новолуние в Рак, ретрограден Нептун, ретрограден Хирон, супер Луна в знака на Козирог и отварянето на портала на Сириус, което се случва, когато Слънцето се изравни с неподвижната звезда Сириус. Сириус е известен като нашето духовно слънце.

Изберете таро карта и вижте посланието за вас

Другото ключово събитие за сезона на Рака е и подравняването на Уран върху Северния възел. Това е бавно движеща се енергия, която ще достигне своя връх до края на юли и ще продължи и през следващия месец. Възможно е да се чувстваме неспокойни, но и да предизвика мощни пробуждания.

Сезонът на Рака 2022 започва на 21 юни, когато Слънцето навлиза в този знак. Не бива да забравяме, че този воден знак е по-емоционален, емпатичен и чувствителен. Възможно е да размишляваме върху минали или настоящи болки, но е важно да бъдем грижовни към себе си.

Ритуали за прочистване на негативна енергия от дома

Новолунието в Рак ще се насочи към планетата на късмета Юпитер, вдъхновявайки ни да посеем семена за бъдещи възможности. Време е да предадем своите желания на Вселената. На 2 юли е важно да внимаваме, тъй като Меркурий – планетата на мисълта и комуникацията, образува хаотичен квадрат с Нептун – планетата на илюзията.

Думите ще бъдат като в мъгла за нас. Това събитие крие риск от това да приемаме нещата лично, да има недоразумения в комуникацията с другите. Какво още ще ни донесе този сезон, предстои да разберем, очаквайте допълнително информация.

Снимка: iStock

Коментирай