Свободно време

Новолуние в Рак на 29 юни – нашата женственост се повишава

Едно емоционално новолуние

29.06.2022г. / 09 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 29 юни ни очаква новолуние в знака на Рак. В този зодиакален знак Луната се чувства най-добре и ние ще усетим хармонията на това новолуние. Новолунията представляват началото на нов цикъл и носят прилив на свежа енергия. Много по-лесно може да се мотивираме за нови неща, да оценим и видим новото и по-хубавото в живота ни. Както знаем, Ракът е чувствителен, емоционален знак.

10 грешки, които зодия Рак прави в любовта и връзките

Когато се случва някакво събитие в него, няма как да не се усетим и ние по-чувствителни. Можем обаче да използваме тази чувствителност по друг начин, тъй като ще бъдем по-интуитивни, по-състрадателни и по-отзивчиви към средата, в която се намираме. Заобикалящият ни свят се превръща в компас за нас и ние ще усетим коя посока е добра и накъде да поемем. Чувствителността ни може да бъде сила, а не слабост.

По време на новолунието в Рак черната Луна Лилит също е близка до енергията на новолунието. Тя символизира женствеността, инстинктите ни.

Черната Луна Лилит също представлява сексуално овластяване и влизане в пълната ни сила като богиня, която се е „събудила“. Ще се чувстваме по-желани, по-привлекателни, ще знаем всички свои стойности. Това означава, че ако случайно сме се крили в сенките, чувствали сме се малки, неуверени, били сме затворени в себе си, не сме разкривали красотата си, новолунието в Рак ще ни помогне да променим това. Смело ще можем да заявяваме своите искания към Вселената.

Тибетски хороскоп разкрива какви сме били в минал живот и характера ни

Но Нептун – планетата на духовността, илюзията и истината, също е силно активна по време на това новолуние и ще бъде ретроградна в знака на Риби. Възможно е „морето да е бурно, да има вълни“, но когато се успокои ще можем да видим „какво е излязло на брега“.

Това означава, че можем да получим нова информация по даден въпрос или да открием ново вдъхновение. Ще видим някои истини. Дните след новолунието в Рак са за по-дълбоки прозрения, истини и по-голяма яснота.

Какво ни очаква през сезона на Рака?

Ако вече се усещате по-емоционални от обикновено, в дните около новолунието се грижете добре за духа и тялото си. Поставяйте лични граници, избягвайте конфликтите и се стремете да си осигурите онова, което желаете, дори и това да е ден за разкрасяващи процедури, медитация, йога, спорт.

Разбира се това не означава, че като Рака ще се затворим в черупка, напротив. Ще се забавляваме, но ще осъзнаем в какво сме добри, какво ни кара да се чувстваме комфортно, ще можем да направим крачка напред в личностното си развитие, любовта, работата, финансите. Новолунието е, за да посеем семената на хубавите неща, които искаме да ни се случат.

Снимка: iStock

Коментирай