Свободно време

3 ежедневни практики, характерни за щастливите хора

Какво отличава щастливите хора от останалите

01.07.2022г. / 17 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастието е нещо, което си пожелаваме при всеки повод. То е мечта за всеки човек. Никой не би искал да живее в нещастие до края на живота си. Мислейки за него, често си представяме, че е невъзможно да бъдем изцяло щастливи. Винаги намираме нещо, за което да сме недоволни. Обграждаме се със собствената си негативна енергия, заливаме се със собствената си критика, сякаш тази на другите хора не ни е достатъчна.

6 избора, които ни правят по-щастливи

Ако искате да сте щастливи, да се почувствате най-после доволни от живота си, започнете от себе си. Погледнете навътре в душата си и разберете кои са погрешните нагласи, които ви карат да се чувствате по-нещастни, отколкото всъщност сте.

Ключовата дума тук е навици. Има някои навици, които са характерни за хората, които се чувстват щастливи независимо от трудностите и предизвикателствата в живота. Всеки има такива. Важно е как подхождате към тях, как ги приемате и как преодолявате постоянния порив да си кажете – аз съм дотук.

Кои са трите основни навика на щастливите хора?

20 съвета за щастлив живот от столетници

Казват на глас позитивни утвърждения за себе си

Ако искате да сте щастливи, започнете от вътрешното си аз. Не забравяйте да погледнете навътре в себе си всеки път, когато очаквате щастието ви да дойде някъде отвън или някой да ви го осигури. Вие сами сте отговорни за собственото си щастие. Затова си давайте необходимите похвали, когато ги заслужавате. Казвайте си на глас как сте успели да се преборите за всяка малка победа и това ви кара да се чувствате горди със себе си. Ще видите как с времето ще започнете да се чувствате по съвсем различен начин.

Записват благодарността си в дневник

5 психологически правила, които могат да ни направят по-щастливи

Писаното понякога тежи много повече от казаното. Ако записвате мислите си в дневник ще ви е по-лесно да ги препрочитате отново и отново, когато имате нужда от сила и се чувствате изгубени. Щастливите хора си водят дневници, в които изразяват благодарността си за различни неща всеки ден. Има толкова много, за което да сте благодарни, а улисани в ежедневието и проблемите често забравяте да обръщате внимание на малките неща, за които да сте благодарни. Ако ги записвате в дневник ще установите колко много поводи за щастие имате всеки ден, а не им обръщате внимание.

Те говорят положително

Онова, което казвате, има голямо значение. Но още по-голямо значение има ъгълът, гледната точка, от която поглеждате света. Всичко си има две крайности – позитивна и негативна. Изненадващо е колко лесно се фокусираме върху негативното, а пренебрегваме позитивното. Ако целенасочено търсите положителната гледна точка в изказванията и мисленето си, това ще ви помогне да повишите усещането си за щастие като цяло.

5 прости начина да бъдем щастливи всеки ден

Коментирай