Свободно време

Чудите се докъде да пътувате лятото? Ето 3 чудесни идеи за достъпни дестинации

29.06.2022г. / 16 12ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е тук, а с него и плановете за така дългоочакваната ваканция. Ако все още не сте избрали къде да почивате този сезон, ще ви дадем няколко идеи за дестинации с изгодни самолетни билети, предлагани от онлайн туристическа агенция eSky.

Почивай активно на остров Крит

Гръцкият остров е същински оазис за любителите на плажуването и водните спортове. Един от най-приказните плажове е Елафониси, който очарова с розовия си пясък, кристалночистите си, плитки води и заобикалящите планини. Островът предлага и вълнуващи пешеходни маршрути, като този през дефилето Самария, дълго 16 км. По пътя се пригответе за приказни гледки, приятно натоварване и неподозирани срещи с местния вид диви кози кри-кри. Цените на двупосочните полети до остров Крит започват от 51 евро.

Релаксирай подобаващо в Малта

Излежаването на плажовете в Малта е мечта за немалко пътешественици и неслучайно. Морският бряг приласкава със златния си пясък, лазурните води и изобилието от слънце. Лежерните разходки из градчетата и селцата на Малта се съчетават перфектно с идеята за „бавна“ почивка. Ако пък искате да включите в плановете си и няколко природни забележителности, неминуемо запишете имената на Синята пещера и Кораловата лагуна – заслужават си да се видят на живо. Двупосочните полети до Малта са на цени, започващи от 30 евро.

Открий автентичната екзотика на Анталия

Анталия неслучайно е известна като „перлата на Турската ривиера“ – пясъчните плажове са просторни и с отлична инфраструктура. Събирането на слънчев загар се съчетава идеално с водните спортове, за които също има доста добри условия. Когато се наситите на вълните, пясъка и слънцето, поемете по уличките към центъра на града и по-специално в квартал Калейчи, където ще видите монументалните отбранителни стени, както и триумфалната арка, изградена в чест на римския император Адриан. Пристанището на Анталия е идеално за вечерните ви разходки, където ще видите впечатляващата кула „Хъдърлък“. Ако търсите уединение или забавление за децата, посетете парк „Караалиоглу“. Полетите до Анталия са на цени, започващи от 121 евро двупосочно.

Коментирай