Свободно време

Цена на Cardano: Кога е най-подходящото време за покупка на ADA?

18.08.2022г. / 10 35ч.
Аз жената
Цена на Cardano: Кога е най-подходящото време за покупка на ADA?

От абстрактна гледна точка, печалбата от Cardano не е по-различна от печалбата от каквото и да било друго. Купувайте ADA токени когато пазарната цена на Cardano е ниска. Продавайте ги когато е висока. Разликата е вашата печалба. Използвайте я за купуване на още ADA или си я приберете на сигурно в джоба.

Тази проста стратегия за инвестиране ни кара да си мислим, че печалбата е нещо изключително лесно за постигане, но не е толкова лесно, колкото звучи. Волатилността на криптопазара кара цената на ADA да се движи нагоре и надолу, като числа в политическа анкета, въздигайки се и падайки драматично – без видима причина или предупреждение. При покупка Cardano, миналата седмица сделката ви може да е струвала 500 евро, а днес – 800 евро или 150 евро.

Ето затова е толкова трудно да генерирате печалба от спот търговия, където инвеститорите печелят пари при улучване на правилния момент на пазара – купуване и продаване на база прогнози от драстичните промени в обменната стойност на Cardano (ADA).

Цената на ADA се покачва и рязко намалява, следвайки динамиката на финансовите пазари, спекулации за промени в правителствените регулации, постове в Twitter от милионери и звезди, както и според много други фактори.

Да уцелиш пазара, с толкова много влияещи фактори, е почти невъзможно. Ето защо почти всеки от ежедневните търговци губи пари.

Какво прави Cardano специален

Блокчейнът на Cardano е основан през 2015-та година от Чарлз Хокинсън, който е и един от създателите на Ethereum. Хокинсън казва, че неговата цел е била да „осигури по-балансирана и устойчива екосистема“ за криптовалути. ADA е родната криптовалута на Cardano блокчейна.

Хокинсън търси начин да разграничи Cardano от други блокчейн продукти, като приема академични и научни техники, за да навигира развитието и прави създаването. Отвореният код на Cardano блокчейна преминава множество прегледи от компютърни специалисти във водещи университети. Проектът Cardano е администриран от швейцарска неправителствена организация – Cardano Foundation.

В ядрото на Cardano се намира Ouroboros блокчейн протоколът. Ouroboros осигурява значителна сигурност, мащабируемост и устойчиви предимства в сравнение с по-рано създадените блокчейни, като Биткойн и Ethereum. Ето защо, членовете на екипа на Cardano, говорят за блокчейна като за първия в света блокчейн от трета генерация.

По подобие на Ethereum, Cardano също поддържа интелигентни договори. Това означава, че Cardano може да служи за платформа за базирани на блокчейн приложения, включително приложения за децентрализирани финанси. Главната верига на Ouroboros е способна да удостовери около 250 трансакции в секунда – над 10 пъти повече от Ethereum, но недостатъчно за световна финансова мрежа. Скоро Cardano изрази подкрепата си към Слой 2 решение наречено Hydra, което може да изпълни повече от един милион трансакции за секунда.

Токенът ADA е кръстен на Ада Лъвлейс, която е призната за първия програмист в света.

Инвестиране в Cardano

Наблюдателите на индустрията вярват, че Cardano има светло бъдеще в дългосрочен план благодарение на процеса на проверка и техническите му спецификации. През това време, обменната стойност на Cardano се повишава и пада драматично, заедно с други криптота. Волатилността на пазара прави търгуването с Cardano рисковано.

Разбира се, това важи за много криптовалути. Стойността им има тенденция да се повишава и понижава заедно с тази на Биткойн, но дългосрочната тенденция е възходяща.

Уроци от миналото

Ами ако бяхте купили Cardano преди седмица или месец? Ако бяхте купили ADA на стойност 100 евро, какво щяхте да имате сега?

Не се чудете. Калкулаторът тип „Какво-ако“ на Kriptomat извършва изчисленията въз основа на данни, които се обновяват през целия ден. Калкулаторът отчита точно колко би струвала вашата инвестиция от 100 евро днес – като използва действителни исторически данни за цените.

Всъщност, калкулаторът може да покаже резултати от изчисления за всяка от 350-те + криптовалути, които можете да купувате и продавате в Kriptomat.

Калкулаторът показва, че въпреки нестабилността на цената в краткосрочен план, криптото е генерирало зашеметяваща възвръщаемост за дългосрочните инвеститори.

Един от най-добрите начини да се възползвате от дългосрочните възходящи тенденции е да използвате Повтарящите се покупки на Kriptomat, която прилага широко използваната стратегия за осредняване на стойността на долара, за да минимизира ефектите от пазарната нестабилност и да превърне паденията на пазара в печалба. Kriptomat Reccuring Buy ви позволява да насрочите регулярни покупки на седмична, двуседмична или месечна база. За цената на сутрешното ви кафе в Старбъкс, можете постепенно да изградите своето криптопортфолио, което ще ви помогне да достигнете дългосрочните си цели, като пенсиониране, покупка на имот или заплащане на скъпо университетско образование.

Заключение

Светът е пълен с разочаровани дневни търговци, които с радост ще заявят, че няма нищо лесно с прогнозирането на високите и ниските цени на криптопазара. Също така, факторите, които влияят на стойността на обмена на Cardano са твърде много и трудни за проследяване.

Волатилността направи живота труден за дневните търговци, със сигурност. Но неговите ефекти се ограничават в сравнение с дългосрочните ценови тенденции на Cardano. Няма нищо такова като „сигурно нещо“ в криптоинвестициите, но много щастливи собственици на Cardano са открили успеха, мислейки за своите криптоактиви като за дългосрочна инвестиция.

За Kriptomat

Основана през 2018 г., Kriptomat коренно променя света на криптовалутите с въвеждането на най-простата платформа в Европа. Kriptomat прави дигиталните финанси толкова прости, че всеки навсякъде има достъп до свободата, справедливостта и удовлетворението, които криптовалутите представляват. Стотици хиляди клиенти из цяла Европа и 120 държави по света се доверяват на Kryptomat, когато купуват, продават, разменят, печелят, споделят и инвестират в криптовалути.

Свободно време