Свободно време

3 камъка за баланс на чакрата на слънчевия сплит

За повече щастие

07.09.2022г. / 13 12ч.
Михаела Лазарова
Гривна с мукаит. Снимка: istock

Гривна с мукаит. Снимка: istock

Чували ли сте за чакрите? Това са енергийните центрове на нашите тела. Всяка чакра се намира в определена част на нашето тяло, има своя енергиен заряд, цвят, дори и играе съществена роля за здравето и благополучието.

Чакрата на слънчевия сплит се свързва с жълтия цвят, който символизира слънцето – източникът на енергия за целия живот на Земята. Тъй като чакрата на слънчевия сплит е централната точка на тялото ни, откъдето произлиза нашата жизнена енергия, за нея може да се каже, че е слънцето в тялото ни.

Чакри и кристали

Нашите воля, самочувствие, жизненост, са концентрирани в чакрата на слънчевия сплит. Именно тя ни учи да уважаваме себе си и да бъдем силни. Когато чакрата на слънчевия сплит е активирана и в баланс, ние се чувстваме енергични, оптимистични, способни да се справим с всичко. Уверени сме и вярваме, че можем да осъществим мечтите си.

Но понякога стресът, негативната среда, в която се намираме, могат да блокират чакрата на слънчевия сплит. Хубавото е, че можем да се доверим на три камъка, които спомагат за баланса ѝ, като ги носим като аксесоар, да ги декорираме в дома си.

Как да балансирате чакрите си

Когато тази чакра е блокирана ние може да бъдем уплашени, демотивирани, алчни, агресивни.

Кои са трите камъка за баланс на чакрата?

Мукаит

Това е камък, който ни свързва с подхранващата енергия на майката земя. Той ни помага да бъдем заземени, а когато се чувстваме така можем много по-лесно да поемем контрола над живота си. Нашата лична сила се повишава, ставаме по-амбициозни, готови сме да не се отказваме от мечтите си. С помощта на мукаита можем да направим и някои промени, ако се намираме в период на застой, имаме усещането, че не напредваме, не сме щастливи.

Също така успяваме да балансираме и емоциите, за да не ни водят в грешна посока.

Изберете си сърце и вижте каква изненада ви очаква

Хелиодор

Както споменахме, много са факторите, които могат да доведат до дисбаланс на тази чакра. Ако се намирате в токсична среда, с хора, които са заредени с отрицателна енергия, завистливи, заядливи и т. н., вие абсорбирате тяхната енергия. Някакво емоционално преживяване, което ви е донесло тъга, също може да наруши баланса на чакрата на слънчевия сплит.

Тогава може да се усещате уморени, с ниско самочувствие, уплашени. Хелиодорът е един прекрасен кристал, който ни изпълва с положителни вибрации и прочиства негативните и токсични енергии. Точно като слънчев лъч, хелиодорът е в прекрасни жълти нюанси.

Хелиодор е един от най-добрите кристали за привличане на изобилие и финансов просперитет чрез активиране и балансиране на чакрата на слънчевия сплит.

Свързани статии

Меден калцит

Това е камъкът, от който се нуждаем, когато сме в лошо настроение. Чакрата на слънчевия сплит може лесно да се блокира поради интензивни негативни емоции, като страх и вина. Зоната на чакрата на слънчевия сплит е мястото, където нашите емоции се преплитат и именно затова дълготрайните негативни емоции могат да дебалансират чакрата.

Медният калцит ни помага да премахнем блокажите и да възстановим свободния поток на енергията в областта на слънчевия сплит. С негова помощ можем да се освободим от болезнените спомени от миналото. Също така повишава и интуицията ни.

Коментирай