Свободно време

Олимпийският шампион по бокс Петър Лесов в „Златните“ по Bulgaria ON AIR

Вдъхновяващата рубрика се завръща с нови зареждащи срещи от 16 септември

15.09.2022г. / 12 38ч.
Михаела Лазарова
Олимпийският шампион по бокс Петър Лесов в „Златните“ по Bulgaria ON AIR

Рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR се завръща за радост на зрителите и през новия телевизионен сезон с още много вдъхновяващи и любопитни срещи с едни от най-големите шампиони на България. Този петък, на 16 септември, от 07:00 часа, специален гост е най-младият олимпийски шампион в спортната ни история – Петър Лесов.

Спортистът стъпва на върха на славата само на 19 години. Още при първото си участие на републиканско първенство по бокс за момчета става шампион и е обявен за „най-боксов състезател“ на турнира. През следващите няколко години той става републикански шампион последователно във всички възрастови групи.

От 1978 г. започва да се състезава при мъжете, като първото му участие е по време на престижния турнир „Странджа“, където прави фурор и печели златото в категорията си. Само две години по-късно в Москва, Петър Лесов става олимпийски шампион в категория до 51 г.

За да стигне дотам обаче преминава през редица перипетии и трудности, като веднъж дори се отказва от бокса. Какво връща Петър Лесов на ринга, защо и до днес очите му се насълзяват, когато заговори за олимпийската титла, кога е бил най-трудният момент в кариерата му и за какво мечтае като треньор?

Всичко това и още много от вдъхновяващата лична история на Петър Лесов зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат на 16 септември, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“, от 07:00 часа.

Коментирай