Свободно време

5 вида приятели, които да избягвате в живота си

Защо изобщо не са ви нужни?

04.10.2022г. / 15 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зависими приятели

Още един тип ненужно и отровно приятелство е това със зависими хора. Чувството, че постоянно трябва да се грижите за някого, да му давате всичко от себе си, да прескачате границите си, за да сте винаги насреща, е изтощаващо и изпиващо енергията. Зависими хора има в много направления – в приятелството, връзките, семейството. Въпреки че един добър приятел помага на хората до себе си и им е опора, не трябва да го прави постоянно. Здравото приятелство е двустранно. Не го забравяйте.

8 причини приятелите да са невероятно полезни за нас

Свързани статии

Токсични приятели

Един от най-лошите видове приятелства е токсичното. Ако имате в живота си приятели, които се държат лошо с вас, имат негативно отношение, съдят ви, оспорват гледните ви точки, разбиранията ви, не приемат мнението ви и постоянно ви казват как да живеете живота си, спрете да общувате с тях. Токсичното поведение, прикрито зад маската на приятелство, може да ви обърка и да ви накара да изгубите вяра в себе си.

Признаци, че приятелят ви за секс е влюбен във вас

Фалшиви приятели

Фалшивите приятели са едно от най-лошите неща, които могат да ви се случат. Доброто приятелство включва лоялност, подкрепа, близост и доверие. Без тях едно приятелство не може да се нарече истинско. Фалшивите приятели си личат по това, че не дават абсолютно нито едно от тези неща от себе си. Способни са на дори още по-голяма наглост – да изискват тези добродетели от вас, обвинявайки ви, че не сте достатъчно добри приятели. Фалшивите приятели си личат и по това, че изчезват винаги, когато вие имате нужда от тях. Те не могат да изслушват, нямат желание да бъдат ваше рамо, не могат дори да слушат, ако искате да споделите проблем. Такива хора не са ви нужни в живота.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
celyvki priyatelko ste se islyasvame vzaimnoo cekime a sega kuceka papaurko da varviii cerpta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар