Свободно време

Тест: Кои са силните черти от характера ви?

Опознайте себе си с този малък тест

15.08.2023г. / 15 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Навярно ви се е случвало да се чудите защо в дадени ситуации постъпвате по определен начин. Понякога правите нещо и се изненадвате от самите себе си. Неминуемо започвате да се питате познавате ли се всъщност. Много източни философии наблягат именно на познанието на самите нас като единствена и най-важна цел в нашето съществуване. В следващите редове ви предлагаме един кратък тест, който може да ви помогне да надникнете малко повече в дълбините на подсъзнанието си и да разберете кои са силните черти от характера ви.

Последвайте интуицията си и не се страхувайте да постъпите така, както ви нашепва сърцето. Изберете една картина и вижте какво говори тя за вас.

Картина номер 1


Издръжливост

Каквото и да става, колкото и бързо да успеят да ви свалят на земята, вие винаги се изправяте. Издръжливостта е онази черта от вашия характер, която държи главата ви над водата.

Независимо от това колко е трудна дадена ситуация, вие винаги намирате сили да продължите. Но внимавайте – това може да доведе до прекалено изтощение. Опитайте се да си давате почивка по-често. Разходките сред природата са прекрасен начин да заредите батериите си и да разпуснете. Макар и на моменти да ви е трудно, опитайте се да споделяте повече с хора на които имате доверие. Така ще намалите леко огромния товар, който носите на плещите си.

Картина номер 2


Смелост

За някои хора вие може да изглеждате малко „луда глава“. Често се впускате в приключения, а непознатото никак не ви плаши. Напротив – вие обожавате предизвикателствата и понякога дори сами търсите такива. Смелостта е качество, което бихме казали, че ви описва напълно.

Съветът ни е да се опитвате от време на време да забавяте темпото и да дадете шанс на разума да ви проговори. Това може да е само във ваша полза. Избирайте битките си и не се хвърляйте напразно да спасявате хора, които по-късно могат да се обърнат срещу вас.

Картина номер 3


Хитрост

Вие определено сте човек, който умее да лавира. Хитростта тук не е качество с негативен знак. Напротив, вие умеете да се ориентирате много добре в ситуацията и да извличате най-доброто от нея. Това може да ви помогне особено много в работната среда, тъй като по този начин ще съумеете да постигнете набелязаните цели.

Разбира се, уловката тук е да не прекалявате, възползвайки се от тази ваша даденост. Опитайте се да давате всичко от себе си и да бъдете честни в отношенията си с другите. Това ще спечели хората, с които общувате на ваша страна.

Картина номер 4


Позитивизъм

Вие сте от хората, които остават винаги с усмивка на уста, каквото и да стане. Вродената ви вяра в доброто ви помага да преживеете трудности, с които малцина биха се справили. За вас чашата е винаги наполовина пълна, като по този начин подсъзнателно се фокусирате над положителната страна на всяка ситуация. Все пак, бихме ви посъветвали да бъдете малко по-бдителни, тъй като понякога това, че виждате света през розови очила ви прави много уязвими. Често пъти хората се възползват от това ваше качество, за да получат дивиденти за себе си на ваш гръб.

Картина номер 5


Лоялност

Доста трудно е човек да спечели доверието ви. Но щом веднъж това се случи, вие сте склонни да сте му верни до гроб. Това се отнася както за вашите роднини, близки и приятели, така и за работната среда. Лоялността е вашата силна страна и това качество ви помага. Често пъти околните искат вашето мнение и съвет, тъй като сте човек, който вдъхва доверие. Все пак, не се раздавайте напразно.

Помислете кои хора и ситуации заслужават вашето внимание и енергия. Пестете повече силите си и релаксирайте качествено.

Снимки: istock