Свободно време

Нептун стана директен – настъпват промени

Каква енергия ни носи тази планета

07.12.2022г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 4 декември Нептун стана директен и така ще се задържи до 30 юни 2023. Тази планета е известна със своите заблуди. Когато Нептун стане директен, възможно е да бъдем заблудени, измамени, да се изгубим в емоциите си и да повярваме в невъзможна мечта. Но не само това – нашата интуиция се повишава, ставаме и по-мнителни. Трябва да внимаваме със зависимостите, употреба на алкохол, да не преяждаме, не бива да бързаме в нищо.

Изберете коледно дърво и вижте какво ви очаква през 2023

Нептун представлява и копнеж, блясък и фантазия. Той представлява фасадата, в която избираме да вярваме. Емоциите и въображението са мощни неща и могат да заблудят дори и най-умния човек понякога. Не забравяйте, че често нещата, ситуациите и хората изглеждат различни отдалече и понякога ние искрено искаме да вярваме, че те са това, което вярваме, че са – дори и да не са. Измамността на Нептун е нещо, което ще почувстваме, когато планетата на илюзиите е директна.

Но разбира се, както всички планети, Нептун има и положителни страни, както и своята сенчеста страна. Нептун е бягство в най-добрия и най-лошия му вид. Той насърчава изкуството, музиката, но и манията, пристрастяването и съблазняването. Важно е обаче как ще впрегнем неговата положителна енергия, за да имаме ползи за себе си.

Изберете бисквитка и вижте какво ви носи декември

Според някои западни астролози, Нептун може да създаде голямо объркване в отношенията и комуникацията. Трябва да бъдем внимателни, особено в работата, защото е възможно да пропуснем някои детайли. Също така е важно да внимаваме как използваме енергията по време на променливите астрологични сезони.

Слънцето също ще бъде в квадратура с Нептун от 8 до 18 декември, така че трябва да действаме внимателно дотогава. След тази дата влиянието на Нептун ще стане по-слабо и периодично, като ще бъде активно най-вече през сезона на Риби през пролетта и сезона на Близнаци през лятото на 2023 година, добавят астролозите.

Таро карти за декември за всяка зодия

Сега можем да се възползваме от енергията на планетата, за да творим, да подобрим личния си стил. Нептун е създател на мечти, поради което е важно да прегърнем всеобхватните чувства, които той ни носи, тъй като можем да постигнем невероятни резултати.

Сега, когато Нептун е директен, вниманието ни ще бъде фокусирано и върху ресурсите, от които се нуждаем, нашата сигурност. Възможно е да има нещо, което да е извън нашия контрол, което ни пречи и може да нямаме лесен отговор за разрешаване на проблема. От друга страна, отговорът може да е точно пред очите ни, но ние не го виждаме и трябва да спрем да се заблуждаваме.

Може също така да сме склонни да даваме твърде много и да позволяваме личните ни граници да бъдат нарушени.

Всеки път, когато имаме голям транзит като този, можем да очакваме и големи промени. Нептун ни носи яснота и с нея ще можем да определим от какво се нуждаем, за да направим живота си по-добър и кой може да участва в този вид положителна промяна. Този планетарен транзит има тенденция да засяга близките приятелства – да ги задълбочи и заздрави или да ги развали, в зависимост от това какво правим по въпроса.

Приятелствата рядко са перфектни, но са крехки и зависят от правилния баланс на личностите.

Снимка: iStock

Коментирай