Свободно време

„Умни уроци“ с Илка Зафирова и Ицко Финци навръх Коледа

Незабравима среща с актьорския тандем в новия епизод от поредицата „Умно село“ по Bulgaria ON AIR

23.12.2022г. / 08 53ч.
Мария Дуковска
„Умни уроци“ с Илка Зафирова и Ицко Финци навръх Коледа

В последното издание от рубриката „Открит актьорски клас“ от документалната поредица „Умно село“, което Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 25 декември, от 19:30 часа, в ролята на учители по актьорско майсторство и по житейски смисъл са двама от най-ярките артисти и любимци от сцената и екрана – Илка Зафирова и Ицко Финци.

Илка Зафирова е магнетична и предизвикателна; някак не по български ярка, с абсолютна индивидуалност, неотделима и немислима без груповия контекст от времето на своята младост, а именно – фамозното 60-о десетилетие на миналия век, за което тя прелюбопитно разказва пред камерата на „Умно село“. Ицко Финци е безподобен актьорски талант, почти виртуозен цигулар, свири още на пиано и акордеон, пътешественик, мечтател, романтик и писател.

С един акордеон и на два гласа, през мъдрата ирония на любимия си поет и приятел – незабравимия Валери Петров, двамата актьори ни припомнят веселия му стих, че:

„Животът естествено е нещо сложно, понякога даже звучи печално, но да се живее е изобщо възможно – това е доказано експериментално…“.

Не пропускайте вълнуващия епизод „Открит актьорски клас с Илка Зафирова и Ицко Финци“ от документалната поредица „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи в ефира си навръх Коледа, 25 декември, от 19:30 часа.

Коментирай