Свободно време

Годишен хороскоп за годината на Черния Воден Заек – Обща характеристика

Китайският зодиак не се използва само в Китай, а и в останалите държави от Далечния изток

17.01.2023г. / 13 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Представяме ви обща годишна прогноза за годината на Черния (тъмносин) Воден Заек (Котка). Автор на прогнозата е астролог Петя Георгиева.

На 22 януари 2023 г. започва годината на Черния (или тъмносин) Воден Заек (или Котка).

Тя ще продължи до 9 февруари 2024 г., когато Зеленият Дървен Дракон ще смени предшественика си.

Интересен факт е, че някои от китайските зодиакални знаци се символизират от два тотема, както е в случая. Освен Заека, за покровител на годината се приема и Котката.

Причините са няколко.

Всъщност, китайският зодиак не се използва само в Китай, а и в останалите държави от Далечния изток, като в някои от тях (например Виетнам) за тотем е възприета Котката.

Има и друга причина. Двете животинки се изписват с един и същ йероглиф.

В интерес на истината, те имат доста сходни характеристики – любознателни, предпазливи, находчиви, добродушни, гальовни, пухкави и винаги падат на краката си, никога по гръб.

Котката е свързана с енергията на Луната и в този смисъл символизира материална и физическа стабилност, емоционално равновесие и сексуална свобода. Олицетворява дълголетие и силно развита духовност. Обикновено ражда здраво потомство, нежно и старателно се грижи за него.

Друга съществена подробност е, че Водният Заек до момента е бил символ на 1903 и 1963 г. Изобщо, годините, завършващи на цифрата 3 се покровителстват от Водни знаци.

Водната стихия е свързана с дъжда, реките, езерата, студената вода и олицетворява Ин – женската енергия. Водата символизира подвижност, деликатност.

Водната стихия се свързва с творчеството, размишлението, осмислянето на живота. В същото време не е лесно да бъде подчинена водата. Тя притежава скрита сила, която може да извади на показ нещо неочаквано и разрушително. Не е изключено и през тази година да преживеем инциденти, предизвикани от водата, но няма да са чак толкова разрушителни, колкото бяха в годината на Тигъра.

Талисмани за късмет за 2023

Събитията във „водните“ години протичат по-бавно, без прекалени сътресения, но обичайно са успешни.

Цветовете на женската енергия са черен, тъмносин, син, понякога и гълъбов. Изразяват смелост, решителност, но в съчетание с обмислени, ясни действия.

Щастливите числа на 2023 г. са 5, 7, 9 и производните им.

Щастливите дати са 15-и, 27-и и 30-и, а щастливия месец – март.

Годината на Заека е 4-та в 12-годишния цикъл на източния календар и се възприема за една от най-щастливите, защото обикновено е изпълнена с романтика, приятелство, сравнително лесни успехи и съвсем обикновено човешко и семейно щастие.

Астрологична прогноза за годината на Черния воден заек за всички знаци

Настъпването ѝ ще омекоти последствията от събитията, случили се в годината на Тигъра.

Тигърът е символ на храброст, а Заекът – на предпазливост, така че те действат винаги в синхрон. Според една китайска поговорка: „Храброст, проявена без предпазливост е равна на безумие, а предпазливост без храброст – на страх!“

Заекът е спокойно животинче, нежен, тих, елегантен, бдителен, но и пъргав, добродушен, търпелив. Привързан е към семейството си, близките и далечните роднини, децата и приятелите си. Характерът му е уравновесен, любвеобилен е и готов да направи за хората, които обича всичко, което им е нужно.

Не се опитва никого да поучава, нито се придържа към твърди принципи. Рядко споделя намеренията си.

Усети ли, че е в опасност, реагира решително, смело, успява да се измъкне от сложни ситуации по необичаен и по-скоро нелогичен начин.

Приспособява се към обстоятелствата, готов е на компромиси, лесно намира общ език с всеки, с когото общува, влага творчество в съвсем обикновените неща.

Фъншуй цветове за годината на Водния Заек

На моменти се откъсва от реалността и се потапя изцяло във фантазиите си, но за щастие, тези отклонения не се случват твърде често.

В годината на Заека щедра компенсация ще получи всеки, който е жертвал нещо в предишните години. Който е посял семената, сега ще бере плодовете, защото Заекът е символ на плодородие.

Без особени затруднения ще се реализират новите проекти.

Ще осъществят мечтите си хората, които желаят да имат деца.

Художниците и представителите на творческите професии ще усетят прилив на вдъхновение и ще са с пъти по-продуктивни.

Основно направление, в което трябва да се работи в предстоящата година е подобряването на взаимоотношенията на всякакво ниво и в частност на любовните, романтичните и семейните. Всички конфликти и противоречия ще се разрешават много по-лесно и най-вече по пътя на убеждението, а не на грубата сила.

Усилията на хората трябва да се насочат преимуществено към грижата за децата и семейството.

Друго занимание, което ще придобие особена важност ще са пътешествията. Хората ще имат все по-голямо желание да се видят с роднини и приятели, които живеят на голямо разстояние от тях, в друг град или държава и сравнително рядко ги посещават.

Годишен хороскоп за 2023

Не е за предпочитане да се предвиждат и организират грандиозни събития, които биха могли да предизвикат кардинални житейски промени. Много по-видими успехи ще се получат от старателното изпълнение на рутинните задължения. Както се знае, нито Заекът, нито Котката са привърженици на резките движения, които ги плашат.

С каквото и да се заемат, през годината на Заека (Котката), хората трябва да запазят достойнството си и чувството за мярка.

Всеки, който би желал да постигне успехи, без да допусне фатални грешки, трябва да се научи да се приспособява към обстоятелствата, да реагира гъвкаво, да решава проблемите по мирен начин, по пътя на преговорите и да не създава конфликти.

5 зодии, които ще имат късмет през 2023

От особена важност е преди навлизането в годината на Заека да сме погасили всичките си задължения не само в материален, но и в морално-житейски план.

Ако сме имали недоразумения и разногласия с близките си, трябва да намерим начин да ги разрешим.

Работа.

Свързани статии

Професионалните успехи ще зависят от положените усилия и старание. Не бива да си поставяме твърде амбициозни цели и да взимаме прибързани решения.

Финанси.

При разумно и грамотно управление на парите ще успеем да осъществим повечето си желания. Приходите ще идват без сериозно напрежение. Изразходването им трябва да е икономично.

Любов и връзки.

Романтичните отношения ще са по-искрени и по-интензивни. Много двойки, които до момента не са се решавали да оформят връзката си, ще го направят.

Много семейства, които не са успели да създадат наследници, най-после ще се зарадват на детски плач у дома.

Коментирай