Свободно време

„Вавилон“ завладява кината от 20 януари

Новият филм на Деймиън Шазел ни отвежда на грандиозно пътуване в ранните години на Холивуд

19.01.2023г. / 11 47ч.
Аз жената
Снимка: Форум Филм България.

Снимка: Форум Филм България.

На 20 януари, само в кината мечтите се превръщат в бляскава реалност, само за да угаснат по-бързо и от падаща звезда, а после отново да възкръснат от пепелта в грандиозния епос „Вавилон“.

Филмът на Деймиън Шазел „Вавилон“ е впечатляващо постижение, отнело 15 години подготовка и изучаване на ранните дни на киноизкуството и филмовата индустрия в Щатите.

"Вавилон" ни отвежда в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в., в един от най-скандалните и турбулентни периоди в историята на Холивуд – преходът от нямото към звуковото кино, за да ни разкаже една незабравима история, „по-голяма от самия живот“.

Филмът на Шазел поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конрад (Брад Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по-зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ѝ същност.

Дело на виртуозния режисьор и сценарист Деймиън Шазел (най-младият носител на наградата „Оскар“ за режисура), „Вавилон“ е заснет изцяло на 35 мм лента и отдава почит на стария Холивуд и на редица филмови класики. Филмовият епос обещава шеметно и едновременно с това дълбоко и емоционално изживяване в кината този януари. 

 

Свързани статии

Композитор на впечатляващия саундтрак отново е Джъстин Хъруиц, който работи в тандем с Шазел във всичките му проекти. Хъруиц бе отличен и с награда "Златен глобус" за музиката към филма. 

В ролите влизат Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Макс Мингела, Катрин Уотърстън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд, Спайк Джоунс, Рори Сковъл, Ерик Робъртс, П. Дж. Бърн и др.

В ексклузивното видео "Добре дошли във Вавилон" режисьорът и сценарист Деймиън Шазел, Брад Пит, Марго Роби и останалите звезди на филма, сред които Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Джован Адепо и Ли Джун Ли ни отвеждат зад кулисите на Вавилон и разкриват любопитни подробности за историята и създаването на този впечатляващ епос, който гарантирано няма да остави равнодушен нито един зрител в киносалоните.

Тук може да видите любопитното видео зад кадър.

Поканени сме във „Вавилон“ от 20 януари само в кината и IMAX.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )