Свободно време

Ивайло Лаков става главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria

Той е главен редактор на сп. Bloomberg Businessweek Bg и водещ на „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“

06.02.2023г. / 09 27ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Главният редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg и водещ на утвърдените бизнес предавания „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“, излъчвани в ефира на единствената бизнес телевизия в България, Ивайло Лаков, поема поста главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

Поемането на оперативните функции на единствената бизнес телевизия у нас за мен е истинско предизвикателство, но и шанс да модернизирам и развия още повече програмното съдържание на Bloomberg TV Bulgaria. Оставам посветен на чистата журналистика, която преди всичко се опира на фактите и професионалната експертиза“.

Лаков е едно от най-изявените имена в икономическата журналистика у нас. Той започва своята кариера още през 1994 г. в БНТ, където трупа опит в специализирани предавания като репортер, водещ и отговорен редактор. Трупа ценен опит и в корпоративния сектор.

През 2006 г. Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор. БГ, където разработва свой сайт. В телевизията се завръща през 2011 година при старта на Bulgaria ON AIR, която тогава е икономическа медия. В продължение на 4 години води ключовите за програмата на телевизията предавания „Денят ON AIR“ и „Клуб Инвестор“.

По-късно се присъединява и към екипа на първата бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria. Той води бизнес предаването с разширен коментар по макроикономически теми „Светът е бизнес“, както и „Клуб Investor“, което е насочено към най-важните геополитически и икономически теми от седмицата.

През 2021 година Лаков става и главен редактор на списание Bloomberg Businessweek в България, след разширяването на сътрудничеството между Investor Media Group и световната медийна компания Bloomberg LP и стартът му у нас.

Въпреки че ще ръководи оперативните функции на бизнес канала, той ще продължи да води и предаванията „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“, както и ще продължи да бъде главен редактор на списанието Bloomberg Businessweek Bg.

Досегашният главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria Таня Кръстева реши да поеме по нов професионален път, а екипът на Investor Media Group ѝ пожелава успех!

Коментирай