Свободно време

4 дестинации в Европа, които са подходящи за семейства с деца

Бъдете смели откриватели

28.04.2023г. / 09 32ч.
Мария Василева
Малта. Снимка: istock

Малта. Снимка: istock

След като светът премина през изпитанието, наречено ковид-19, вече можете да пътувате свободно. Ако обаче имате деца, тази задача се превръща в такава с повишена трудност. Разбира се, животът не трябва да спира, както и екскурзиите наблизо или надалеч. В следващите редове ще ви предложим няколко идеи за места в Европа, които можете да посетите с вашите наследници. Ето ги и тях:

Барселона, Испания

Със сигурност няма да съжалявате, ако посетите този прекрасен град. Атмосферата му е неповторима и неслучайно той е едно от най-популярните места на Стария континент. Разбира се непременно трябва да посетите „Саграда фамилия“, „Паркът Гюел“, готическият квартал „Бари готик“ или пък Каса Батло (позната сред местните като „Къщата на костите“). Ако планирате посещение до Барселона, вижте и Аквариума, който ще ви изуми с разнообразието си – цели 35 по-малки аквариуми са дом на 11 000 животни, които представляват над 451 вида. Ако пък сте още по-приключенски настроени, можете да отидете до Порт Авентура, който е типичен морски курорт, разположен на около 120 км. от Барселона. Освен че ще можете да се любувате на морския бряг, ще имате възможност да посетите и един от най-големите увеселителни паркове, където има от всичко – летящо килимче, високоскоростен катапулт, влакче на ужасите, стръмни улеи с вода и др.

Любимите 8 - мечтани дестинации

Лисабон, Португалия

Градът беше награден за най-добра европейска дестинация преди няколко години и оттогава насам, той е и един от най-посещаваните в Европа. Лисабон ще ви очарова с екзотиката и красотата си, а тези от вас, които са били в Южна Америка ще усетят неповторимата ѝ атмосфера именно там. Посетете разкошните замъци на Синтра, замъка „Свети Георги“ и се разходете по зашеметяващите алеи на стария квартал Алфама. Въпреки хубавото време, за всеки случай се подгответе и за някоя дъждовна изненада. Това разбира се не бива да ви спира да планирате посещение на Лисабонския океанариум, който е вторият по големина аквариум в Европа а в него съжителстват около 15 000 животни. Неговата сграда „плава“ над водата и до нея можете да стигнете, вървейки по мост.

Най-романтичните градове в Европа

Малта

Една дестинация, която е малко „по-встрани“ от шума и тълпите на европейските градове. Какво я прави привлекателна за семейни ваканции? На първо място това е прекрасното време, което ще ви очарова със слънце почти целогодишно, след това идва ред на девствената и непокътната природа и не на последно място по важност – това са достъпните цени. Когато сте в Малта, непременно планирайте да посетите историческите съкровища на Ла Валета, дивата природа на остров Гозо и красивия град Малиеха. Той е номиниран за „отлични постижения“ от Европейската комисия заради ангажимента си към устойчивия туризъм и екология. На децата сигурно ще им е интересно да посетите и селото на Попай, построено за турнето на мюзикъла през 70-те години.

Знаете ли, че Малта има 365 църкви?

Далмация, Хърватия

Спиращи дъха пейзажи, екзотични гледки, тюркоазени води… каквото и да ви кажем, Далмация трябва просто да се види. Разположена на източното крайбрежие на Адриатическо море, тя е може би една от най-красивите историко-географски области на територията на днешна Хърватия. Непременно посетете Корчула, Трогир, Хвар, Плитвишки езера, Сплит и др. Дестинацията е особено подходяща за вас ако сте от хората, които обичат да опознават местата, които посещават и не обичат уседналата, „мързелива“ почивка. Множеството заливи и носове удължават 700-километровата брегова ивица почти двойно. Заредете телефоните си, вземете фотоапаратите и се почувствайте като истински откриватели! Без съмнение, тези гледки ще останат завинаги както във вашите сърца, така и в спомените на децата ви! Със сигурност няма да скучаете, в региона можете да опитате да практикувате най-различни водни спортове, а след това да потушите глада с вкусна морска храна.

Красотата на Плитвишките езера

Коментирай