Свободно време

Юпитер преминава в Телец на 16 май – изобилие от възможности

Ето какво ни носи този транзит

16.05.2023г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 16 май 2023 г. планетата Юпитер влиза в знака на Телец, където ще остане до 26 май 2024 г. По време на този транзит Юпитер ще ни напътства по отношение на основите, които сме изградили и за това дали средата, в която се намираме и сме си създали ни позволява да процъфтяваме или просто оцеляваме.

Юпитер в Телец също ще засегне и теми, свързани с удоволствието, романтиката и финансите. В астрологията Юпитер е планетата на експанзията и нейното преместване в Телец ще разшири и активира област от живота ни, превръщайки това във фокус за следващите 12 месеца. Докато планетата е в този зодиакален знак, тя ще съвпадне със Северния възел и към края на своето движение ще съвпадне с Уран, отключвайки някои невероятно редки енергии.

Най-големите грешки, които допускате във връзката според зодиакалния ви знак

Знакът на Телеца, който е земен, се управлява от Венера и е свързан с парите, изобилието, плодородието, околната среда, самооценката.

От друга страна Юпитер е планетата на експанзията – разширението, растежа и когато навлезе в Телец за 12-месечния си престой, той ще активира и разшири тези теми. Планетата ще ни накара да се съсредоточим върху тези области от живота си и как можем да извлечем повече ползи от тях.

Но Юпитер често се смята и за планетата на късмета, тъй като ни помага да се съсредоточим върху положителните неща край нас. Въпреки това той не действа бързо, така че каквито и промени да са предизвикани от този космически поток, ще работят най-добре, когато има някакво методично планиране. Затова е важно да не бързаме, а да действаме стъпка по стъпка.

Таро карти за май за всяка зодия

Юпитер в Телец понякога може да създаде бавна енергия, което пък носи риска от това да станем мързеливи или да отлагаме това, което искаме да направим. Телецът е знак, който не обича да бърза и сега под неговото влияние можем да отделим време, за да помислим добре върху онези неща, които са ни важни. Това може да се превърне в проблем, когато зациклим и не поемем в определена посока, а бездействаме, чакайки нещата сами да се случват.

Отделянето на време за почивка, удоволствия е прекрасно, но не бива и да прекаляваме с тях.
Както споменахме, ще обърнем внимание и на средата, в която се намираме и дали тя поддържа нашите мечти и цели.

Етерични масла за ароматерапия за всяка зодия

През последната една година, Юпитер бе в знака на Овен и тогава ние посяхме семената на новите неща. Сега, когато е в Телец е време да подхраним тези семена, да създадем среда, в която да процъфтим. Тя да бъде положителна. В случай, че не сме доволни от жизнената си ситуация, работната среда или дори средата по отношение на любовта, сега е време за промяна.

Юпитер и Телец са свързани с изобилието, така че този транзит може да се окаже прекрасен за печелене на повече пари, да увеличим личните си ресурси. Но трябва да знаем, че това изобилие може да отиде в грешна посока, да се окажем в дългове. Транзитът ни позволява да въведем в ред своите финанси.

Снимка: iStock

Коментирай