Свободно време

Марс влиза в Лъв на 20 май – трябва да сме дейни, ако искаме успехи

Не бива да спорим

19.05.2023г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 май огненият Марс преминава в зодиакалния знак Лъв. Това може да събуди състезателния ни дух или мотивация. С Марс в Лъв сме по-склонни да поемаме рискове, за да получим това, което искаме, да бъдем лидери. Този транзит е страстен, огнен и драматичен. Стремим се да изглеждаме силни и предпочитаме да бъдем водещи или в центъра на вниманието. Ако пък се окажем в недостойна позиция и усещаме липса на уважение, това може много да ни ядоса. В следващите няколко седмици този транзит ще ни предложи повишаване на увереността, преследване на мечтите, приключения.

Женски хороскоп за юни

На 20 май, когато Марс преминава в Лъв, планетата няма да бъде в добра позиция спрямо Плутон. Трябва да сме внимателни, тъй като това може да доведе до конфликт или игра на власт с човек, който е близък до нас, като нашия любовен партньор или колега, сътрудник или експерт, когото наемаме и с когото редовно работим.

На 20 май Плутон все още е в знака на Водолей. Определянето на граници и очаквания може да е важно за това да намалим риска от конфликтни ситуации. Това изправяне на Марс срещу Плутон може да събуди в нас желанието за конкуренция с другите.

По-разумно би било да насочим тази амбициозна енергия стратегически, вместо да действаме прибързано. За щастие, сезонът на Близнаци започва на 21 май, призовавайки ни да си починем от натоварения си работен график. Пролетта е тук, затова е важно да раздвижим социалния си живот. Лъвове, това се отнася и за вас!

Марс ще се задържи в Лъв до 10 юли 2023 година. Според западни астролози всички финансови въпроси през този период ще бъдат решени лесно, а инвестициите ще донесат големи ползи в бъдеще. Но трябва да се отбележи, че Марс в Лъв благоприятства само тези хора, които са активни. Пасивните могат да се сблъскат с редица проблеми, които ще бъдат по-предизвикателни за разрешаване.

Транзитът ни помага да сме по-предприемчиви, да се стремим да покажем най-добрата си страна и много бързо да получаваме това, което искаме. Това е период на спортни рекорди, постижения в кариерата и финансови победи. Но трябва да внимаваме. Често Марс в Лъв има обратна страна. Подкрепа бихме могли да имаме само ако действаме честно. Ако искаме да получим желаното чрез измама, заобикаляне на някои неща, то тогава може да си създадем проблеми.

Снимка: iStock

Коментирай