Свободно време

Шеметно италианско приключение с „Книга за възрастни: глава втора“

Никога не е късно да осъществите пътуването, за което сте мечтали

16.05.2023г. / 08 39ч.
Мария Дуковска
Снимка: Форум Филм България.

Снимка: Форум Филм България.

Какво може да е по-хубаво от това, да се разходите до неповторимата Италия – да се насладите на красотата на природата и на емблематичните забележителности, да вкусите от „опасната“ кухня, да общувате със сърдечните и изпълнени с живот италианци? Отговорът е, да направите всичко това в добра компания. А каква по-добра компания от емблематичните Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбърджън? От 12 май, само в кината неотразимите кинолегенди ще ни покажат една неподозирана страна на Италия с „Книга за възрастни: Глава втора“ – трогателното и изключително забавно продължение на световния хит от 2018 г. „Книга за възрастни“.

Част от историята и прекрасното настроение, което ни очаква във филма, ни се разкрива със специален поглед зад кулисите, в който Кийтън, Фонда, Бъргън и Стийнбърджън, в компанията на не по-малко легендарните Дон Джонсън и Анди Гарсия, ни отвеждат директно в Италия, за да споделят за уникалната възможност да снимат там и обещават наистина паметно филмово пътешествие, достойно за големия екран.

В „Книга за възрастни: Глава втора“ четирите дами от книжния клуб откриват, че животът наистина е като велик роман и никога не знаеш какво ти готви следващата глава. Вивиан изненадва всички с новината, че се е сгодила за своя приятел Артър. А това означава само едно: моминско парти! И както съветва новата гореща книга за обсъждане в клуба – „Алхимикът“ на Паулу Коелю, когато съдбата ти поднесе нещо на тепсия, трябва да се възползваш. Затова Вивиан, Даян, Каръл и Шарън стягат куфарите и се отправят на пикантно и разкошно италианско пътешествие. Пътешествие, изпълнено с романтика, щипка пикантност, нотка на опасност и нощ... прекарана в затвора. Какво ли би казал Крисчън Грей за всичко това?

Режисьор на „Книга за възрастни: Глава втора“ е Бил Холдерман („Книга за възрастни“), който отново е и сценарист, заедно с Ерин Симс. Двамата влизат и в ролята и на продуценти. В ролите са Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън, Мери Стийнбърджън, Дон Джонсън, Анди Гарсия и Крейг Т. Нелсън, Джанкарло Джанини, Хю Куарши, Винсент Риота, Мези Атууд и др.

Щипка пикантност и разкош в огромни дози ни очакват с „Книга за възрастни: Глава втора“ от днес, 12 май, само в кината.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати