Свободно време

Ето кои са победителите в осмите „Годишни награди на Imoti.net“

С много приповдигнато настроение премина тържествената церемония на 17 май

18.05.2023г. / 17 27ч.
Мария Дуковска
Снимка: Imoti.net.

Снимка: Imoti.net.

Премина церемонията по връчването на осмите „Годишни награди на Imoti.net“ на 17 май в Интер Експо Център, като отличени бяха най-добрите агенции и представители на имотния сектор за изминалата 2022 г., в 9 основни категории от експертно и независимо жури при ясни критерии.

Водещ на престижната церемония беше Петя Кертикова – водещ на предаването „Завърналите се с Петя Кертикова“ по телевизия Bulgaria ON AIR. Тази година в надпреварата за наградите за недвижими имоти са участвали над 80 представители на бранша, като според организаторите конкуренцията в индивидуалните състезания е била много ожесточена.

Тържествената церемония по връчване на осмите награди в единствения национален конкурс за недвижими имоти бе открита от Снежана Стойчева, управител на водещата медия за недвижими имоти, част от Investor Media Group – Imoti.net.

„Три основни критерия следваше журито в оценката на кандидатите, за да отличи най-добрите компании и експерти – професионализъм, колегиалност и финансови резултати. Пожелавам ви празнично настроение тази вечер, а от утре ексклузивни оферти, положителни референции от вашите клиенти и удовлетвореност в професионален и личен план“ – сподели Снежана Стойчева при официалното откриване на церемонията.

Агенция за недвижими имоти „Премиум Пропърти“ стана носител на наградата „Дебют на агенция за недвижими имоти“, която отличава компании, които са стартирали своята дейност през 2021 г. и бързо се специализира в покупко-продажбата на имоти в Пловдив, Стара Загора и София.
В една трудна година, изпълнена с глобални, икономически и политически процеси, не много компании могат да постигнат високи финансови резултати. Агенцията, която спечели приза „Най-динамично развиваща се агенция за недвижими имоти“ е „ИГ Провайд“ от Бургас.

Номинираната компания за награда „Реклама на имот“ за реклама на сграда на ул. „Будапеща“ в София и „Най–добър сайт на агенция за недвижими имоти“ със сайта си first.bg е „Фърст Естейтс“. Агенцията за недвижими имоти обединява брокери на недвижими имоти от България, Ирландия, Шотландия, Франция и Белгия.

В осмото издание на „Годишни награди на Imoti.net“ беше присъдена награда и за жилищен „Имот на годината“, като победител беше „Дружба Метро“ на ТОБО ГРУП. Сграда „Дружба Метро“ се намира в София, в кв. „Дружба“.

Тази година Български съвет за устойчиво развитие – част от Световния съвет за зелено строителство представиха и своя специална награда за Зелена сграда на B-52 – A Modern Landmark, която беше връчена на Фърст Естейтс.

Следващата категория, в която беше избран победител беше Proptech. Отличените бяха „Естейт Асистънт“, българска сървис компания, която повече от осем години предлага клауд услуги на агенциите за недвижими имоти. Софтуерът, който ползва е изцяло българска разработка за управление на имоти, клиенти, събития, справки и анализи, планове за развитие.

И тази година генералният партньор на „Годишните награди на imoti.net“ – Пощенска банка отново връчи приз, отличаващ постиженията в качественото обслужване, а победител беше Кондор недвижими имоти – Пловдив.

В категория „Брокер на недвижими имоти на годината“ беше отличен експерт, представян като пример за своите колеги, а именно Галина Грудова от Юник Естейтс, която зад гърба си има 27-годишен опит като брокер на недвижими имоти, огромен брой доволни клиенти и прецизно изпълнени сделки. През 2015 година тя печели отличието „Брокер на годината“ в конкурса.
Imoti.net отново връчиха престижния приз „Специална награда на Imoti.net“, който спечели Галина Максимова от Софконсулт за професионализъм, колегиалност и инициативата ѝ колеги да работят с колеги в платформа само с ексклузивни оферти.

За поредна година „Годишните награди на Imoti.net“ дадоха възможност на потребителите сами да определят заслужилите компании и представители на сектора, и определиха победителите в създадените за целта специални категории. Призовото място на отличието „Награда на потребителите – най-добър сайт на агенция за недвижими имоти“ зае сайтът ues.bg, а „Награда на потребителите – брокер на недвижими имоти“ грабна Даниела Грозева от агенция за недвижими имоти Веда корект. Агенция Явлена недвижими имоти бе отличена с „Награда на потребителите – агенция на годината“.

Церемонията на „Годишни награди на Imoti.net“ предложи и три награди в категории „Агенция на годината“ за малък, среден и голям бизнес, а номинираните бяха „Имоти Мира“ за Малък бизнес, „Рока дом за всеки“ за среден бизнес и „Юник Естейтс“ за голям бизнес.

По време на церемонията по награждаването чрез жребий беше определен един от всички кандидати в конкурса, който спечели 3 нощувки в бунгало на луксозния „Къмпинг Градина“ с възможност за настаняване в бунгало „GardenView Deluxe“ или „GardenView“, с капацитет от 2 до 4 души. На официалната церемония отново чрез жребий, беше определен и един от гласувалите потребители, който спечели две нощувки в Grand Hotel Bansko в двойна стая с включени закуска и вечеря.

Тази година осмите „Годишни награди на imoti.net“ се провеждат в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи“ – кучетата асистенти, които се обучават за водачи на слепи хора, асистенти на деца с диабет, аутизъм, деца и възрастни с двигателни проблеми. Домашните любимци все повече присъстват в домовете, като се превръщат в неизменна част от ежедневието и живота на всеки стопанин.

Генерален партньор на „Годишни награди на Imoti.net“ е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи. Годишните награди на imoti.net са подкрепени и от – агенциите за недвижими имоти: Луксимо Файнест Естейтс, ЕРА недвижими имоти, Явлена и Софконсулт.

Специални партньори на осмата церемония по награждаване в конкурса „Годишни награди на Imoti.net“ са Грийн Котидж, Винарна Ловико Сухиндол, Тускани чоколато, Devin, Къмпинг Градина и Маскаре.

Институционални партньори са Български Съвет за устойчиво развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти „FIABCI“ и Областно представителство на Камарата на строителите в България – София.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медиа Груп, вестник „Строител“ и Stolica.bg.

Коментирай