Свободно време

„Бъдещето: Образование“ представя тенденциите в образователната система

Bulgaria ON AIR ще излъчи мултиплатформения си проект в 19:30 часа на 22 май

18.05.2023г. / 17 40ч.
Мария Дуковска
„Бъдещето: Образование“ представя тенденциите в образователната система

Какви са глобалните тенденции в образователната система, има ли България капацитет да отговаря на световните изисквания за обучение, кои са сферите на приложение на най-търсените професии от сферата на високите технологии и как индустриите формират лидерите си? Това са само част от въпросите, които ще бъдат разгледани в специалния мултиплатформен проект на Bulgaria ON AIR – „Бъдещето: Образование“, който ще се излъчи на 22 май от 19:30 часа.

Модератор на експертната дискусия ще бъде журналистът на Bulgaria ON AIR и продуцент на публицистичното предаване „Директно“ – Калина Донкова.

Експертната дискусия е посветена на българската образователна система, ползите от дуалното обучение и бъдещето на инженерните професии. Проектът ще насочи вниманието към образованието, възможностите за кариерно развитие и актуалните политики на бизнесите за привличане на кадри от университетите.

Валентина Иванова - съосновател на Академия „Никола Тесла“, ще разгледа какви са децата и тяхното бъдеще в ерата на готовите отговори и защо голяма част от днешните деца се интересуват повече от космоса и от програмиране. Изграждане на лидерите на утрешното време в гимназиалния етап на образование също ще бъде на фокус в телевизионния проект, а темата ще коментира Бистра Илиева – управител на образователна институция „Дарби", която ще разкаже и за синхрона между учители и ученици.

Иновациите в образованието и предприемаческата култура ще бъдат разгледани от проф. д-р Евгени Станимиров - ректор на Икономически университет  Варна. Той ще даде ясна представа на зрителите как университетите могат да създават бизнес лидери и успешни предприемачи, използвайки както традициите в образованието, така и новите технологии. Защо е важно подобряването на качеството и приложимостта на образованието и каква е връзката между висшето образование и професионалното развитие ще обясни проф. д-р Миглена Темелкова - първата жена, избрана за ректор във Висше училище по телекомуникации и пощи.

Повече информация за предстоящото издание на мултиплатформения проект „Бъдещето: Образование“ може да откриете ТУК.

Не пропускайте изданието за 2023 година на „Бъдещето: Образование“ на 22 май, от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Пощенска банка, А1, Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), Икономически университет Варна, Академия Никола Тесла, Елана Финансов Холдинг и Darbi College.

„Бъдещето: Образование“ ще се излъчва в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR и чрез стрийминг в сайтовете bgonair.bg и Dnes.bg, които са част от Investor Media Group, както и във FB страницата на телевизия Bulgaria ON AIR.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са  Bulgaria ON AIR, Investor.bg, Dnes.bg, Az-jenata.bg.

Коментирай
Свободно време