Свободно време

„Футуризъм“ стартира премиерно по Bloomberg TV Bulgaria от 1 юни

Предаването за човечеството и живота ни след 5, 20 или 50 години ще се излъчва всеки четвъртък от 21:00 часа

31.05.2023г. / 14 43ч.
Мария Дуковска
„Футуризъм“ стартира премиерно по Bloomberg TV Bulgaria от 1 юни

Бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria стартира ново предаване в ефира си! „Футуризъм“ ще се появи на малкия екран от 1 юни и ще информира, ангажира и интригува своите зрители с тематиката от „бъдеще време“, авторитетни гости и ексклузивни кадри. В студиото ще се дискутират фундаментални теми за развитието на живота в близко и по-далечно бъдеще. Водещ на телевизионната поредица е Антон Груев – главен редактор на сайта bloombergtv.bg, а началният час на излъчване ще е от 21:00 часа.

Премиерният проект на Bloomberg TV Bulgaria предвижда разнородни теми с фокус върху развитието на технологиите и изкуствения интелект, бъдещето на образованието, медицината, икономиката, геополитиката и промените, които носи утрешният ден. Експерти ще обсъждат професиите и бизнесите, които ще спрат да съществуват и новите, които ще се появят на тяхно място. Зрителите ще се докосват до утопии и антиутопии, ще се пренасят на недостижими за човека места. Непредвидимото бъдеще налага осведоменост и дискусии с експерти по теми от битката за ресурсите на бъдещето до геополитическия футуризъм с фокус върху предвидимостта на войните и конфликтите. Всичко това ще видите още в премиерното предаване „Футуризъм“.

Радвам се, че имам възможността да бъда част от този проект. Идеята за предаването е на главния редактор на Bloomberg TV Bulgaria – Ивайло Лаков, но моят интерес към темите е също толкова силен и с радост приех да стана негов водещ. Желанието и амбициите на формата е да показваме на зрителите теми и новини, които не намират място в масовите медии. Ще се опитаме да обясним защо са важни в настоящето и в бъдещето свързани с развитието на различни сфери, нови технологии, рискове пред човечеството и нови открития“, коментира Антон Груев – водещ на премиерното предаване.

Първият гост в студиото е Явор Джонев, председател на Фондация за образователна трансформация и съосновател на софтуерната компания Сирма. Той се е отдал изцяло на идеята за промените в образованието у нас. Фокусът на разговора е върху изкуствения интелект, неговото влияние и промените, които ще наложи в сферата на образованието.

Не пропускайте премиерния епизод на „Футуризъм“ на 1 юни, както и всеки следващ четвъртък от 21:00 часа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментирай