Свободно време

Книгите носят Прада

Вижте повече за книгата, посветена на великолепието на модния подиум

31.05.2023г. / 15 54ч.
Аз жената
Снимка: Hybrid Books.

Снимка: Hybrid Books.

Четвъртата книга от модната поредица на HYBRID BOOKS проследява хронологията по произхода на култовата марка „Прада“ – от ранното стартиране в Милано до модната империя, превърнала се в синоним на лукса.

Компанията е основана през 1913 г. от братята Марио и Мартино Прада. Започвайки с малък бутик в Милано, „Прада“ се утвърждава като основан на минимализма и съвременното изкуство бранд. Макар и стартирана като бизнес „за мъже“, в който жените нямат място, наследството на Марио Прада преминава през ръцете на дъщеря му Лучия поради незаинтересоваността на собствения му син в модата.

Днес внучката Миуча е основният двигател, задвижващ еволюцията и новаторството на бранда, вдъхновил филма „Дяволът носи Прада“ с участието на Мерил Стрийп.

От кожени чанти през обувки, дрехи и парфюми „Прада“ се нарежда до най-големите модни марки, чиито продукти са не само луксозни – те носят в себе си фешън заряд, недостижим за конкуренцията.

Богато илюстрираната книга на Лайа Фаран Грейвс документира историята и наследството на „Прада“ – от зараждането на компанията като производител на кожени артикули до международна модна империя. Изображенията на облекла, снимките от модния подиум и модните фотографии отдават дължимото на една от най-влиятелните модни къщи на света и на жената, която стои начело, и то в контраст с възгледите на нейния дядо и основател.

Луксозната книга във варианти с твърди и меки корици е налична в книжарниците от края на месец май, както и онлайн тук: https://bit.ly/3MoA7Zd

Информация за книгата:
Заглавие: ПРАДА
Автор: Лайа Фаран Грейвс
Преводач: Весела Ангелова
Формат: 13x18 cm
Корици: Меки | Твърди
Брой страници: 156 ЦВЕТНИ
ISBN 978-619-7419-43-6 (меки корици)
ISBN 978-619-7419-44-3 (твърди корици)
Цени: меки корици – 20,90 лв. | твърди корици – 25,90 лв.
Издател: HYBRID BOOKS

Коментирай