Меню

Агнешко роле със спанак, гъби и пресни картофки

7 април 2015 | 17:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малко агнешко бутче или около 1,5 кг месо за пълнене
2 кг пресни картофи
2 кг спанак
500 г пресни гъби печурки
сол, черен пипер
олио, бучка масло
500 мл зеленчуков бульон
4 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Бутчето се обезкостява и месото се овкусява със сол и черен пипер. Спанакът се задушава в добре загрята мазнина за 2-3 минути. След това се задушават и гъбите. С получената плънка се пълни обезкостеното месо и се завива на руло.

Завързва се добре на няколко пъти с конец и се запържва от всички страни в загрято масло и олио. След това месото се прехвърля в дълбока тава. Към мазнината, в която се е пържило месото, се добавя малко зеленчуков бульон и се оставя да къкри 1-2 минути.

После се добавя при месото. Тавичката се покрива с фолио за печене и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 часа и 30 минути. Около 15 минути преди да извадите агнешкото от фурната, премахнете фолиото, за да хване месото хрупкава коричка.

Картофите се обелват и нарязват на малки парчета, овкусяват се със сол, черен пипер, добавя им се масло и вода и се запичат за 40-50 минути.

Нарежете ролето на тънки парчета и сервирайте със запечените картофки.

Рецептата е приготвена и предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: Александър Маринов

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Vera ( преди 8 години )
супер рецепта, ще се пробва :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар