Бутчето се обезкостява и месото се овкусява със сол и черен пипер. Спанакът се задушава в добре загрята мазнина за 2-3 минути. След това се задушават и гъбите. С получената плънка се пълни обезкостеното месо и се завива на руло.

Завързва се добре на няколко пъти с конец и се запържва от всички страни в загрято масло и олио. След това месото се прехвърля в дълбока тава. Към мазнината, в която се е пържило месото, се добавя малко зеленчуков бульон и се оставя да къкри 1-2 минути.

После се добавя при месото. Тавичката се покрива с фолио за печене и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 часа и 30 минути. Около 15 минути преди да извадите агнешкото от фурната, премахнете фолиото, за да хване месото хрупкава коричка.

Картофите се обелват и нарязват на малки парчета, овкусяват се със сол, черен пипер, добавя им се масло и вода и се запичат за 40-50 минути.

Нарежете ролето на тънки парчета и сервирайте със запечените картофки.

Рецептата е приготвена и предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: Александър Маринов

Опитайте още: