Меню

Ароматен агнешки бут за Великден

13 април 2017 | 09:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 бр. агнешки бут

50 мл соев сос

2 чаени лъжици сол

2 щипки черен пипер

2 щипки червен пипер

3-4 скилидки чесън

1 стрък розмарин

1 супена лъжица брашно

50-60 г масло или 1 голямо кубче
180 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото. В него разбъркайте подправките заедно със соевия сос и брашното. С тази смес намажете обилно агнешкия бут. Поставете го в тава, налейте вода на дъното. Завийте бута с фолио, за да останат ароматите в месото. Печете на загрята на 180 градуса фурна за около час. След това намалете фурната, отстранете фолиото и печете за още час и половина, докато хване хрупкава коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай