Меню

Червена леща с кимион – рецепта за 20 минути

22 април 2012 | 12:38 | Аз жената
Добави в любими
червена леща, морков, царевица от консерва, лук, вегета, червен пипер, сол, кимион, пресен лук

За 2 порции ще ви трябват около 1/2 чаена чаша червена леща, 1 средно голям морков, 1 малка глава стар лук или бялата част на пресния лук, няколко зелени перца от лука за украса, около 3 супени лъжици царевица, 1 с. л. кимион.
30 мин. с подготовката

Продукти
Приготвяне

Нарязаният лук задушете в малко олио/зехтин. Прибавете настъргания на едро ренде морков и задушете още малко заедно с вегетата, солта и червения пипер. Изсипете измитата червена леща и малко топла вода. Задушавайте до готовност – около 15 минути. Ако е необходимо, добавете още вода. Малко преди края сложете царевицата и кимиона.

Сервирайте яхнията, поръсена с пресен лук и парченце лимон.

От нарязването на продуктите до сервирането ястието отнема 20 минути. Причината е, че червената леща е крехка, бързо се развира и не изисква дълга термична обработка.

Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай