Меню

Миш-маш тип „Омлет“

29 август 2014 | 12:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 яйца
400 г сирене
2-3 супени лъжици брашно
3 червени чушки
2-3 супени лъжици олио
щипка сол
щипка черен пипер

Продукти
Приготвяне

Най-напред загрейте мазнината в дълбок тиган на средно висока температура. Разбъркайте яйцата в купа. Към тях прибавете брашното и разбъркайте още веднъж енергично, за да не останат бучки. 

В загрятата мазнина сложете да се задушат предварително нарязаните на по-едри парчета чушки. Сиренето нарежете на кубчета или го натрошете – както ви е по-удобно. След като чушките се задушат за няколко минути добавете разбитите яйца заедно със сиренето, черния пипер и солта. 

Оставете да се запържи за няколко минути или докато не видите, че сместа се е стегнала, подобно на омлет. Не разбърквайте! 

С помощта на решетъчна или широка дървена лъжица обърнете внимателно омлета, за да се запържи и от другата страна. 

Сервирайте докато е топъл.

Време за приготвяне: 30 минути

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай