Меню

Гъбена яхния с чесън

13 май 2017 | 08:16 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг гъби

5-6 лъжици масло

2 супени лъжици брашно

1 чаша течна готварска сметана

2 стръка розмарин

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

2 стръка копър

2 скилидки чесън
50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измийте и нарежете на едро гъбите. Загрейте маслото в дълбок тиган на по-слаб котлон, за да не загори. В него задушете гъбите като разбърквате непрекъснато. Внимателно добавете брашното и разбъркайте, за да не останат бучки между гъбите.

Нарежете на ситно и намачкайте чесъна. Наситнете и пресните подправки. Добавете сметаната на тънка струя в тигана, а след това и подправките заедно с чесъна. Не спирайте да разбърквате, докато яхнията закъкри. След това намалете котлона на слаба степен и задушавайте под капак за още няколко минути.

Снимка: mostlysoup.blogspot.bg

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай