Меню

Лазаня с гъби, моцарела и пармезан

19 март 2014 | 12:11 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
12 кори за лазаня
3-4 топки моцарела
100-150 г пармезан
 зехтин 
1 глава лук нарязан на ситно
5 скилидки стрит чесън
2 чаши нарязани гъби 
3 чаши доматен сос 
 щипка сушен риган 
 черен пипер 
 сол

Продукти
Приготвяне

В мазнината задушете гъбите, лука и чесъна. След като омекнат достатъчно сложете и доматения сос, ригана, сол и черен пипер на вкус. След като сосът е готов, сложете в тавичката за печене малко количество от него на дъното й. След това сложете първата кора за лазаня, върху нея сос и след това две парченца моцарела.

После сложете втора кора за лазаня, отново сос и сирене моцарела (може да редувате с пармезан). Така докато съставките свършат. Най-отгоре завършете със сос. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Когато лазанята е готова, настържете малко пармезан и запечете до златисто.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай