Меню

Макарони със спанак и грюер

24 юни 2018 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет макарони
2 чаши настъргано сирене грюер
3 супени лъжици разтопено масло
½ чаша нарязан кромид лук
1/3 чаша брашно
4 чаши прясно мляко на стайна температура 
Сол 
Черен пипер 
500 грама спанак
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото. В него запържете лука. Гответе няколко минути, докато стане прозрачен. Към него добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, докато сместа стане гладка и златиста с леко орехов мирис. 

Разбърквайте постоянно, докато добавяте на тънка струйка млякото. Повишете градусите на котлона и разбърквайте, докато се сгъсти леко. Овкусете с пипер и сол. Разбърквайте, докато сосът кипне или около 10 минути. След това намалете на ниска температура и оставете да къкри за още 15 минути. 

В соса добавете спанака и разбърквайте, докато течността се изпари. Добавете настъргания грюер и разбърквайте до пълното му разтопяване. Накрая добавете предварително сварените и отцедени макарони. Разбъркайте за около 3-4 минути и сервирайте. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай