Меню

Паста „ангелско пиле“

14 януари 2019 | 06:56 | Илияна Николова
Добави в любими
6 броя пилешки гърди без кост
¼ чаша масло 
100 г готов микс италианска подправка 
½ чаша бяло вино 
1 чаша гъбен бульон, разтворен 
300 г крема сирене 
1 пакет паста по избор
70 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган разтопете маслото на средна температура. В него разтворете микса подправки. Добавете виното и гъбения бульон. Разбъркайте и добавете крема сиренето. Разбърквайте, докато добие гладка текстура. Не трябва да завира.

Намазнете тавичка за печене. В нея подредете пилешките гърди. Залейте ги с получения сос. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. 20 минути преди пилешкото да е готово, кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата за около 5 минути. Отцедете. Сервирайте изпеченото пиле със соса върху канапе от паста.

Забележка: Можете да панирате пилето, вместо да го печете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай