Меню

Пиле "Милано" с фетучини

28 август 2019 | 06:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло 
2 скилидки чесън, пресован
½ чаша сушени домати, нарязани
1 чаша пилешки бульон
1 чаша готварска сметана
500 г пилешки гърди без кост 
сол и черен пипер на вкус 
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
1 пакет фетучини
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голям тиган разтопете маслото. В него запържете чесъна за 1 минута. Добавете сушените домати и ¾ от бульона. Усилете котлона и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри за 10 минути, докато доматите станат меки. Добавете сметаната и отново кипнете, като разбърквате. Намалете котлона и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти и редуцира. 

Поръсете пилешките гърди със сол и пипер от двете страни. В друг голям тиган на средна температура загрейте зехтина и сотирайте пилето. Натискайте месото от време на време с шпатула, за да се запечати добре. Преместете го върху дървена дъска и оставете да се охлади, след като е готово. Оберете мазнината от тигана. 

В същия тиган на средна температура кипнете остатъка от бульона, като разбърквате непрекъснато. След като заври намалете котлона. Добавете сместа към соса със сметаната. Добавете босилека, разбъркайте. 

Междувременно в кипяща подсолена вода сварете пастата. След като е готова отцедете. Прехвърлете я в купа и към нея добавете 3-4 супени лъжици от сметановия сос. 

Нарежете пилешките гърди по диагонал. Прехвърлете ги върху подготвената паста. Залейте изцяло със сметановия сос и сервирайте. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай