Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека, чесъна в загрят зехтин. Добавете соса за паста и водата. Оставете да къкри 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, пипера и яйцето. Разбъркайте добре.

Излейте малко количество от соса на дъното на квадратен съд за лазаня. Подредете 4 предварително размекнати листа за лазаня на дъното върху соса. Намажете ги и отгоре с малко от плънката. Добавете още 4 листа кори. Отгоре нанесете половината от плънката и половината от сместа със сирената. След това постелете още листове за лазаня и така докато плънката свърши. Гледайте да завършите с пласт плънка отгоре.

Покрийте с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: