Пица калцоне с пиле и бекон

6 февруари 2020 | 05:28 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 резена пушен бекон

½ глава лук, нарязан на колелца

420 г сварени пилешки гърди, накъсани

160 мл барбекю сос

1 тесто за пица, готово или домашно

120 г настъргана моцарела

2 супени лъжици ситно нарязан кориандър
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган с много малко мазнина. След това го отцедете върху кухненска хартия. В същата мазнина запържете лука и накъсаното пилешко, докато лукът омекне. Добавете барбекю соса, разбъркайте и свалете от огъня. Върнете бекона в тигана и разбъркайте без да слагате на котлона.

Разстелете тестото за пица върху плота, като го разточите. Разрежете го наполовина. Разделете плънката на две между двете парчета тесто и я разпръснете само върху едната половина на всеки лист тесто. Поръсете с още малко барбекю сос плънката. Поръсете с кориандъра и настърганата моцарела. Завийте тестото на руло, като притиснете от всеки край, за да не излезе плънката.

Печете в леко намазнена тава за около 25 минути. Извадете пицата от фурната и я оставете да почине 10 минути преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай