Меню

Лесно реване

14 май 2011 | 21:19 | Аз жената
4 от 9 гласа
Добави в любими
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
по желание настъргана лимонова кора, есенция или стафиди
сметана
сушени череши (други сушени или пресни плодове)
За сиропа:
2 ч. ч. захар
5 ч.

Продукти
Приготвяне

Разбиваме добре яйцата със захарта, към тях прибавяме бакпулвера и брашното. Разбъркваме сместа и изсипваме в подходяща тавичка.
Печем в предварително загрята фурна на около 200 градуса.
След като се опече реването, изваждаме от печката и оставяме да изстине.
През това време приготвяме сиропа – загряваме водата и разтопяваме в нея захарта. С горещия сироп заливаме с лъжица малко по малко цялото реване и оставяме да се напои добре.
Преди да сервираме – режем парчета и ги украсяваме със сметана и поставяме отгоре малък плод за красота.
Реването се прави много лесно и е невероятно вкусно.
Децата ви ще го харесат, а и веднъж в месеца може да се поглезите с нещо сладко.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Gergana ( преди 10 години )
89 rate up comment 8 rate down comment
Стела ( преди 11 години )
89 rate up comment 8 rate down comment
Daniel ( преди 11 години )