Домашен сладкиш с царевично брашно

26 януари 2015 | 16:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена чаша царевично брашно
3 чаени чаши обикновено брашно
1 и ½ чаши захар
1 пакет бакпулвер
1 кафена лъжичка сол
½ чаша олио
100 г масло
2 супени лъжици мед
5 яйца
2 и ½ чаши прясно мляко
1 ч.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Смесете царевичното брашно, обикновеното брашно, захарта, бакпулвера и яйцата с млякото. Разбъркайте всичко с помощта на лъжица.

Към купата добавете олиото, разтопеното масло, меда, яйцата и млякото. Разбъркайте всички продукти с миксер, докато се получи гладко тесто.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма за печене или тава. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор за около 45-50 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )