Канелени рула с глазура от крема сирене

25 юли 2017 | 07:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши топло прясно мляко
½ чаша разтопено масло + ¾ чаша размекнато масло на стайна температура
½ чаша захар
1 пакет суха мая
4 чаши брашно + ¾ чаша
1 чаена лъжичка сода за хляб
2 чаени лъжички сол
¾ чаша кафява захар
2 чаени лъжички канела на прах
За глазурата:
120 г крема сирене, размекнато
2 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжици прясно мляко
1 чаена лъжица течна ванилия или ванилов сироп
1 чаша пудра захар
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете 2 чаши мляко, ½ чаша разтопено масло, ½ чаша захар. Разбъркайте с вилица. Добавете маята, изчакайте 1 минута, за да се активизира. Добавете 4-те чаши брашно. Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на меко тесто. Покрийте тестото за 1 час да втаса на топло.

Към втасалото тесто прибавете содата за хляб, солта, още ¾ чаша брашно и отново разбъркайте внимателно с дървената лъжица. Извадете тестото от купата и го омесете с ръце. Разточете го в правоъгълна форма. Намажете обилно тестото с ¾ чаша размекнато на стайна температура масло. Поръсете обилно цялото тесто с кафявата захар и канелата.

Навийте цялото тесто на руло по дължина. Нарежете го, за да получите отделни малки рула. Подредете ги в намазнена тавичка за печене. Покрийте с найлоново фолио за 30 минути да втаса отново.

Междувременно направете крема. Смесете крема сиренето, 2-те чаени лъжици разтопено масло, 2-те чаени лъжици мляко, ванилията. Разбъркайте с телена бъркалка. След това добавете пудрата захар. Отново разбъркайте до получаване на пухкава глазура.

Сложете рулата да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. След като са готови, залейте с глазурата и сервирайте.

Снимка: Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай