Джинджифилови палачинки

13 юни 2016 | 10:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 чаши брашно 
1 чаена лъжичка бакпулвер 
1/4 чаена лъжичка сода за хляб 
1/4 чаена лъжичка сол – по желание
1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
1 чаена лъжичка канела 
1 голямо яйце 
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт 
1/4 чаша меласа 
1 и 1/2 чаши вода
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. В отделна купа разбийте яйцето и след това постепенно добавете меласата и водата. За да не стане тестото на бучки, добавяйте към течните съставки поетапно от сухите. Загрейте тиган и поставете малко парче масло в него.

С помощта на супена лъжица оформете малки пухкави палачинки. Сервирайте с мед, сметана, сладолед или друга гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай