Мини чийзкейкове

6 май 2018 | 06:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
1/3 чаша пълнозърнести бисквити
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица масло, разтопено
За крема:
220 г крема сирене
¼ чаша захар
1 и ½ супени лъжици лимонов сок
½ супена лъжица настъргана лимонова кора
¼ супена лъжица ванилия, течна
1 яйце
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Пригответе си форма за мъфини с 6 гнезда, както и 6 бр хартиени формички за мъфин. Поставете ги в гнездата.

В купа смесете натрошените бисквити, захарта и маслото. Разбъркайте. Постелете по малко от сместа на дъното на всяка форма за мъфин като разпределяте внимателно поравно. Натиснете с пръсти, така че тестото да се стегне добре на дъното. Печете за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Не изключвайте фурната.

В друга купа смесете крема сиренето, захарта, лимоновите сок и корички, ванилията. Разбъркайте, докато стане пухкава смес. Добавете разбитото яйце и отново разбъркайте.

Напълнете всяко гнездо с пълнеж като внимавате да запълните около ¾ от мястото, така че да остане място и за топинг.

Печете на същата температура за около 25 минути. Извадете чийзкейковете, охладете напълно. Гарнирайте със сладко от цели череши или ягоди. Охладете в хладилник за два часа преди сервиране. Поднесете с листенца свежа мента.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай