Майчинство

4 идеи за увеличаване на кърмата

28.03.2012г. / 15 28ч.
Аз жената
4 идеи за увеличаване на кърмата

Кърменето е изкуство – знае го всяка кърмеща майка и нейното бебе. Поне до навършване на 6 месеца се препоръчва изключително кърмене. Как да отговорите на увеличеното търсене на мляко от бебето, ако усещате, че кърмата не ви стига. Опитайте тези добри идеи:

Ако още сте бременна, не забравяйте да намерите телефон или си уговорете среща с консултант по кърмене. Така в случай на нужда спешно след раждането, до вас ще има доверена жена, която ще разреши проблем, свързан с кърмата, гърдите, зърната, засукването и какво ли още не. Консултантките по кърмене са като добри феи – възползвайте се!

След като сте накърмили бебето, стимулирайте гърдата да произведе повече мляко за следващия път с помощта на помпа за кърмачки – има ръчни и автоматични.

Спокойствие и само спокойствие! Стройте роднини и приятели в две редици и просто им кажете, че вашето спокойствие и на бебето са най-важни (ако случайно още има някой, който не го е разбрал).

Кърмата може силно да намалее или дори да спре поради стрес. Вие вече сте майка, бебето е номер 1 за вас, всички останали да се наредят на опашката и когато имате време и желание ще им обърнете внимание. В крайна сметка кърменето е вълшебно време за майката и бебето, което продължава твърде кратко.

Хранете се със здравословни подбрани храни и пийте много вода.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай