Майчинство

Най-големите страхове на всеки родител

30.10.2012г. / 12 14ч.
Аз жената
Най-големите страхове на всеки родител

Защо едно дете тръгва с непознат? Какво си мисли? Как се чувства, когато осъзнава, че решението му води до жестоки последици? Какво изпитва престъпникът? Какво го е подтикнало към престъплението? И не на последно място, какво се случва в умовете и сърцата на родителите и близките на жертвите? Тази книга описва най-големите страхове на всеки родител. В нея ще прочетете предупрежденията и на вашите родители към вас, когато сте били деца. Писателката Сабине Тислер описва по впечатляващ начин раните, които оставя у родителите и близките убийството на рожбата им, навлизайки в дълбините на човешката психика. Макар и да разглежда тежка тема за родителите, книгата би им помогнала да разберат по-добре децата си.

За книгата:

Ане и съпругът й Харалд преживяват най-големия кошмар за всички родители: докато са в отпуск в Тоскана, детето им излиза да си играе и изчезва безследно. След две седмици безплодно търсене те са принудени да се приберат в Германия сами. Десет години по-късно Ане се връща на мястото, където за последен път е видяла Феликс, решена да разбере какво се е случило. Попада в самотна долина, където купува романтична къща от харизматичен немец. Новият й познат я възхищава и много скоро тя започва да му се доверява сляпо. Ане дори не подозира колко е близо до истината.

„Колекционер на деца“ ще те разяри, ще си поиграе с нервите ти, ще те докара до рев, дълбоко ще разтърси душата ти и ще покачи адреналина ти до непоносими граници.“ – DPA

За авторката:

Сабине Тислер е родена и израснала в Берлин, следва германистика и театрознание. Няколко години е актриса, има участия в телевизията. Пише пиеси, които се поставят с успех, и сценарии за филми, сред които са поредиците „На местопрестъплението“ и „Полицейско повикване 110“.

„Колекционер на деца“ е първият й роман. Книгата се превръща в бестселър в Германия с над 400 000 екземпляра. Правата й за публикуване са продадени в Чехия, Унгария, Италия, Япония, Корея, Нидерландия, Полша, Русия, Словакия и Тайван.

На книжния пазар от 8 октомври 2012 г.
Превела от немски: Ваня Пенева
Обем: 464 стр.
Корица: мека, формат: 14 x 21 см
ISBN: 978-619-164-001-0
Издателство: „Ентусиаст“
Корична цена: 17 лв.

Прочетете още:

Коментирай